Ott Tänak Saksamaa rallist: ootan asfaldiväljakutset (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Eesti parim rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja kulutab testikilomeetreid, et valmistuda järgmisel nädalal peetavaks Saksa MM-ralliks. Saarlane ootab huviga asfaldile naasmist.

«Minu lemmikud võivad olla kiired kruusarallid, aga ma juba ootan järjekordset asfaldiväljakutset. Kui arvestada meie kiirust Monte-Carlos ja Korsikal, siis on huvitav näha, mida suudame. Pole põhjust, miks me ei peaks lootma tugevat tulemust,» rääkis mees M-Sport tiimi pressiteate vahendusel.

Saksamaa võib olla nime poolest lihtsalt asfaldiralli, aga tegelikult sõidetakse kolmel erineval teekattetüübil: harilikel asfaltteedel, betooniga pikitud sõjaväeradadel ning viinamarjaistanduste vahel looklevatel kitsastel ja künklikel teedel.

«See on kindlasti asfaldietappidest üks mu lemmikuid. Iga kiiruskatse on erinev ja see on korralik väljakutse, kuidas muutuvate tingimustega kiirelt kohaneda,» ütles Tänak. «Ilm on siinkandis samuti üsna rahutu, nii et on väga oluline omada kõige värskemat infot otse katsetelt – see tähendab tihedat koostööd meie ilma- ja kruusameeskonnaga.»

Nagu rallide puhul tavaline – täpset stsenaariumi on enne võistlust raske ennustada. «Ajalugu on näidanud, et Saksa rallil võib kõike juhtuda. Keskendume enda jaoks parima tulemuse tegemisele ning tiimi MM-arvestuse eduseisu kasvatamisele,» rääkis Tänak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles