Ruilas jagati välja poniratsanike, laste ja juunioride takistus- ja koolisõidu EMV medalikomplektid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolisõidu ja takistussõidu nooremate vanuseklasside tiitlivõitjad said täna Ruilas kaela Eesti meistrivõistluste medalid.

Ilusa suvehommikus alustasid medaliheitlust koolisõitjad. Esimesed medalikomplektid jagati välja lasteklassis, kus Eesti meistriks tuli Katariina Merila (Tondi RSK, treener Dina Ellermann) ponil Mango. II osavõistluses saavutas paar  skeemis LK4 esimese koht tulemusega 66.056%, mis tagas neile ka meistrivõistluste võidu. Paari komplekstulemuseks oli 134.667. Hõbemedali saavutas Theresa Radha’a (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) Supermanil, komplekstulemusega 129.777. II osavõistlustlusel tuli paar teisele kohale tulemusega 63,833%. Pronksmedali  omanikuks meistrivõistlustel sai Laurel Leisna (Niitvälja RSK, treener Merle Männik) ponil Voore Rufus, kompekstulemusega 126.444. 62,333% saavutati ka II osavõistluse skeemis kolmas koht.

Katariina sõnul oli tema elu parim sõit kui eilsel võistluspäeval, täna ei jäänud ta päris lõpuni rahule. "Me oleme selleks nii palju valmistunud ja ma olen väga õnnelik," tunnustas neiu siiski.

Poniklassi esikolmik: Laurel Leisna, Katariina Merila ja Theresa Radha’a.
Poniklassi esikolmik: Laurel Leisna, Katariina Merila ja Theresa Radha’a. Foto: Celin Lannusalu

Järgmised medalid jagati koolisõidus välja poniratsanikele. Tiitlit suutis kaitsta Carinee Ainola (Niitvälja RSK, treener Merle Männik, Alla Gladõševa) ponil Herr Ilves. Lisaks meistritiitlile saavutati võit ka II osavõistluses skeemis LP10 tulemusega 69,950%. Paari koondtulemuseks II osavõistluse peale jäi 137,685. Eesti meistrivõistluste hõbemedali saavutas Helena Kaal (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) ponil Coad Hill Happy koondtulemusega 131,510. Samuti saadi teine koht II osavõistlusel tulemusega 68,433%. Kolmanda koha omanikuks nii skeemiks kui ka meistrivõistlustel on Katariina Merila ponil Mango. Paari koondtulemuseks on 130,054 ning skeemis 67,917%.

Võitja sõnas, et kuigi tänane sõit ei läinud nii hästi, siis on ta tulemusega siiski rahul. „Ilves on väga heas vormis. Kuigi täna tuli sisse viga kontragalopis, siis üldiselt oli ta traavis ja galopis väga hea.“ Carinee ütles, et eelmisel aasta tiitlivõit tuli palju raskemalt, kuna endal oli vähe kogemusi ja Ilves oli ka veel toores. Tänavu oli aga konkurents tugevam, kui eelmisel aastal.“

Carinee Ainola ja Herr Ilves.
Carinee Ainola ja Herr Ilves. Foto: Celin Lannusalu

Viimase koolisõidu võistlusklassina oli kavas juunioride muusikaline vabakava. Juunioride Eesti meistriks sai Rose Marie Skjoldby (Tondi RSK, treenerid Marika Vunder, Peter Nicolai Skjoldby) hobusel Rosinante. II osavõistlusel koguti 69,725% ning saavutati esimene koht, mis tagas paarile ka meistritiitli (komplekstulemus 136.707). Hõbemedalist on Helena Kaal hobusel Cassander, koondtulemusega 133,193. II osavõistluses saavutati kolmas koht (68,058%). Pronksmedali saavutas Hanne-Lore Väin (SA Tallinna Ratsaspordikool, treener Therje Prohorova) hobusel Burberry 7, kelle komplekstulemuseks oli 129,985. II osavõistlusel saavutas paar teise koha tulemusega 68,058%.

„Olen väga õnnelik! See on meie esimene juunioriaasta Rosinantega ja esimene kuld. Me oleme Rosinantega juba nii kaua koos olnud ja meil on selline eriline suhe – me usaldame üksteist ja see annab nii palju juurde,“ sõnas võitja õhinal. Oma sooritusega jäin noor sportlane rahule, kuigi tunnistab, et kindlasti on vaja veel palju tööd edasi teha.

Rose Marie Skjoldby ja Rosinante.
Rose Marie Skjoldby ja Rosinante. Foto: Celin Lannusalu

Peale lõunat asusid võistlustulle väikesed takistussõitjad. Poniratsanikud  võtsid II osavõistlusel mõõtu händikäpiga kahevoorulises parkuuris kõrgusega 100/110 cm. Tiitlit suutis kaitsta Anett Pajur (Tondi RSK, treener Sirje Argus)ponil Macho, kellel kahe päeva kokkuvõttes 0 karistuspunkti. II osavõistlusel saavutasid nad kolmanda koha. Hõbemedali sai kaela Saskia Maripuu (RK Ruila Tall, treener Jessica Raide) ponil Mariana, kes kogusid kahe osavõistluse peale kokku 2 karistuspunkti. II osavõistlusel platseerus paar teisele kohale. Eesti meistrivõistluste kolmas koht kuulub Lissy-Ann Tilkile (SA Tallinna Ratsaspordikool, treener Riina Seder-Zalite) ponil Väle II. Kokku kogus paar 7 karistuspunkti. Teisel osavõistlusel saavutasid nad neljanda koha.

Anett oli väga õnnelik. „Kõik toimis minu jaoks hästi. Rada oli väga hea ja poniga oli koostöö väga hea,“ lausus võitja.

Anett Pajur ja Macho.
Anett Pajur ja Macho. Foto: Celin Lannusalu

Lapsed startisid Eesti meistrivõistluste II osavõistlusel kahevoorulises 110 cm kõrguses parkuuris. Kuldmedal kuulub sellel aastal Karol-Kenneth Lootusele(ESHKS, treener Hanno Ellermann) Coolmanil. Kahe päeva kokkuvõttes kogunes paarile vaid 1 karistuspunkt. II osavõistlusel saavutati teine koht. Hõbemedalile tuli Mia Vahimets (Tondi RSK) hobusel Vanine H, kes kogusid 2 karistuspunkti ning sõidu arvestused olid kolmanda kohal. Meistrivõistluste kolmas koht ja pronksmedali kuulub Mona Linda Sikkalile (Tondi RSK, treener Andres Udeküll ) Calcylil. Karistuspunkte kogunes paarile viimasel päeval 4, mis tõi neile neljanda koha sõidu arvestuses.

Karol-Kenneth tõdes peale võistlust, et oli väga närvis. Sportlane sai II osavõistluse arvestuses kaksikvõidu kahe hobusega: Obora`S Jeunesse’ga esimese ja Coolmaniga teine koha. „Otsustasin EMV arvestuses osaleda Coolmaniga, kuna see hobune hüppab puhtamalt,“ lausus noormees.

Karol-Kenneth Lootus ja Coolman.
Karol-Kenneth Lootus ja Coolman. Foto: Celin Lannusalu

Tänase võistluspäeva lõpetasid juuniorid.  II osavõistlusel sõideti kahevoorulist parkuuri kõrgusel 130 cm ja võistlus kujunes väga põnevaks. Kuldmedali sai kaela Margareth Eikner (SA Tallinna Ratsaspordikool, treener Konstantin Prohhorov) hobusel Madžil, kelle komplekstulemuseks oli 1 karistuspunkt. II osavõistlusel jäi paar kolmandaks, tehes puhta sõidu. Meistrivõistluste hõbemedal kuulub Ketlin Ramjalgile (RK Ruila Tall, treener Andres Treve) hobusel Qatimini Des Vergers Z. Lisaks hõbemedalile saavutati II osavõistlusel teine koht. Kahe päeva komplekstulemuseks 3 karistuspunkti. Pronksi värvi kohale platseerus Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK, treener Meeli Lehtsaar) hobusel Solei Solei, komplekstulemuseks saadi 5 karistuspunkti. Samuti sai paar II osavõistlusel esimese koha.

„Ma väga lootsin võitu ja lõpuks tuli see ära, olen väga õnnelik!“ ütles neiu. „Teise päeva rada oli väga korralik ja minu jaoks oli siin võistlusel just kõik nii, nagu peab.  Teise vooru läksin puhast sõitu tegema, sest rada oli hea ja ma teadsin, et Madžil hüppab,“ lausus Margareth.

Juunioride esikolmik: Ketlin Ramjalg, Margareth Eikner ja Berit Lehtsaar.
Juunioride esikolmik: Ketlin Ramjalg, Margareth Eikner ja Berit Lehtsaar. Foto: Celin Lannusalu
Margareth Eikner ja Madžil.
Margareth Eikner ja Madžil. Foto: Celin Lannusalu

Võistlus Ruilas järkub laupäeval ja pühapäeval noorte, seeniorite ja harrastajate võistlusklassidega.

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles