Rallikrossis selgus esimene Eesti meister

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Touringcar-klassi sõitjad Kalmer Vaht (paremal) ja Raido Notton.
Touringcar-klassi sõitjad Kalmer Vaht (paremal) ja Raido Notton. Foto: Rallikross.ee / Marko Leesi

Täna toimus Harjumaal, Vasalemmas rallikrossi Eesti meistrivõistluste eelviimane etapp. 42 sportlast jagunesid viide klassi ning ühes selgus ka meister – Super1600 klassis kindlustas Janno Ligur Eesti meistritiitli juba enne 9. septembri finaaletappi.

Supercar: 1. Ricardo Bortkevitš (Mitsubishi Lancer Evo), 2. Priit Karjus (Mitsubishi Lancer Evo), 3. Seido Nõmmküla (Mitsubishi Lancer Evo). Kaks esimest eelsõitu võitis üldarvestuses liidripositsiooni hoidev Andri Õun, ent kolmandas vedas alt tehnika ja ta kaotas juhtpositsiooni, mille nimel asusid heitlema Karjus ja Bortkevitš. Kolmanda eelsõidu võitis Karjus, aga finaali Bortkevitš, kellele see oli teine järjestikune etapivõit.

Touringcar: 1. Einar Valdmaa (Ford Fiesta), 2. Raido Notton (BMW 318), 3. Siim Sündema (BMW 318). Jagus põnevust ja närvipinget, sest eelsõitude põhjal võisid poodiumit sihtida nii Valdmaa, Siim Sündema, Notton, Kalmer Vaht, Margo Soomets kui ka Martti Mänd. Need kuus sõitjat jõudsid ka finaali, mis pakkus üllatuse – valitsev Eesti meister Vaht keeras kohe esimesel ringil auto rajale risti ning langes esikolmikuheitlusest välja. Võimsa edumaaga võitis Valdmaa, Notton edestas Sündemat 0,6 sekundiga.

Super1600: 1. Janno Ligur (Škoda Fabia), 2. Arvo Kask (Ford Ka), 3. Mihkel Varul (Peugeot 206). Ligur võitis kõik sõidud ja kindlustas Eesti meistritiitli. Siim Saluri pidas Kasega finaalis kõva heitluse, aga eksis ja nõnda mahtus viimasena poodiumile hoopis Varul.

Junior1600: 1. Marko Andreas Muru (Honda Civic), 2. Martin Juga (Lada Samara). Noorte arvestuses oli Jugal seiklusterohke päev – rajalt väljasõit treeningul ja üks valestart ajasid sõidurütmi piisavalt sassi, mis jättis tugeval konkurendil Murul võimaluse oma sõit pika edumaaga peale suruda. 

Crosskart Xtreme: 1. Kenneth Pohl, 2. Eero Nõgene, 3. Sten Oja. Kui nädala eest Kehalas peetud etapil jäi mulje, et sarjaga liitunud Sten Oja teistele sõitjatele enam asu ei anna, siis Vasalemmas osutas vastupidisele. Eelsõitude võidud jagasid ära Nõgene ja Pohl. Finaalis oli Oja küll esialgu hilisemal võitjal Pohlal tugevalt sabas, aga taandus lõpuks kolmandaks.

Rallikrossi Eesti meistrivõistluste viimane, järjekorras seitsmes etapp toimub 9. septembril Elva Kulbilohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles