EMV startidega alustasid noored ja seeniorid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja Alfons Ra võitsid EMV esimese osavõistluse.
Rein Pill ja Alfons Ra võitsid EMV esimese osavõistluse. Foto: Celin Lannusalu

Laupäeva hommikuses suvesoojuses tegid oma esimese EMV stardi takistussõidus seeniorid ja noored ratsanikud. Harrastajate meistrivõistluste raames peeti samuti esimene osavõistlus. Meistrid selguvad pühapäeval ja võistlust saab jälgida ka Postimehe veebis.

Harrastajatele oli üles pandud 105 cm puhtus-kiirus parkuur. Oli kaks võimalust, kas minna tegema puhast sõitu või püüdma osavõistluse võitu. Puhtalt läbis 23-st MV arvestuses osalevast sportlasest raja lausa 9 ning neil on homme hea võimalus ka medaleid püüda. I osavõistluse võitis Riinu Rahuoja (Hiiumaa RSK, treener Pille Elson) hobusel Baron Abruka. Neist sekundi võrra aeglasem oli samuti Pille Elsoni käe all treeniv Erik Tuimann (Tallinna RSK) hobusel Cesja. Kolmanda tulemuse sai Tartumaa klubi sportlane Teele Kepler hobusel Varina. Pühapäeval II osavõistluses peavad harrastajad hüppama samuti 105 cm kõrgust parkuuri.

Riinu Rahuoja ja Baron Abruka.
Riinu Rahuoja ja Baron Abruka. Foto: Celin Lannusalu

Edasi asusid starti U25 (16-25 a) võistlusklassi sportlased, kus EMV arvestuses läks kõrgusel 130 cm starti 17 võistluspaari. Rada tundus võistlejatele parajalt väljakutsete rohke ja lõpuks suutsid vigu vältida kokku vaid 3 noort ratsanikku. Väga kiire aja ja puhta sõidu tegid Stefani Sabrodin (Tartumaa RSK, treener Hanno Ellermann) ja Peperoni. Nende järel teisele kohale platseerusid Helen-Britt Liidemann (RK Ruila Tall, treener Riina Pill) ja Catana Van’t Steenputje. Kolmandana lõpetasid Janika Pirel Hirvi (Tondi RSK, treener Kristina Pähn) ja Straight Flush. Homme starditakse 135 cm kõrguste takistustega parkuuris pööratud paremusjärjestuses.

Stefani Sabrodin ja Peperoni.
Stefani Sabrodin ja Peperoni. Foto: Celin Lannusalu

Päeva üks põnevamaid võistlusi on seenioride takistussõit, kus I osavõistluses kokku startis 19 võistluspaari. Täna sõidu võitnud esikolmik võistleb ka EMV arvestuses samade hobustega. Koduväljakul  võttis võidu Rein Pill (RK Ruila Tall) hobusel Alfons Ra. Teine oli Paul Argus (Tondi RSK) hobusel Renessin ja kolmas Tiit Kivisild (RK Ruila Tall) hobusel Don-Kide. Homme selgitavad 8 EMV arvestuses osalejat medalistid kahevoorulises II osavõistluses, kus takistused on 5 cm kõrgemad, kui täna, ehk kuni 145 cm.

Pealelõunal, juba arvestatavas kuumuses, alustasid meistrivõistlustega koolisõitjad. Esimeses võistlusklassis startisid koos noored ja seeniorid. Kahjuks on noorteklassis tänavu osalemas vaid kaks võistlejat ja Eesti meistri tiitlit noorteklassi koolisõidus välja seega ei anta. Küll aga saavad sportlased osaleda võistlusklassi arvestuses.

Noored sõitsid skeemi R-kergem ja parima tulemuse skoorisid siin Marii-Heleen Raidmets (Audruranna RSK, treener Krista Raidmets) ja Rokit, kes said tulemuseks 66,204%. Raidmets oli stardis kahe hobusega ja teise ratsu, Casanovaga, saadi tulemuseks 65,555%. Kolmanda koha saavutas Stella-Marii Tamme (Niitvälja RSK, treenerid Merle Männik, Alla Gladõševa) hobusel Calendula. Nemad sõitsid välja tulemuse 63,935%.

Marii-Heleen Raidmets ja Rokit.
Marii-Heleen Raidmets ja Rokit. Foto: Celin Lannusalu

Seenioride klassis sõideti kahe taseme skeeme, kus kõrgemal tasemel ehk GP skeemis, konkureerisid Diana Pruks (RSK Toominga) ja Scott ning Dina Ellermann (Tondi RSK) ja Landy’s Akvarel, kes treenivad mõlemad Alla Gladõševa käe all. Esimene paar sai lõpptulemuseks 61,123% ja teine 75,717%. Mõlema kõrgema taseme skeemi tulemus korrutati koefitsendiga 1,1.

Teised paarid sõitsid skeemi Prix St Georges. Siin sai parima tulemuse Diana Pruks ratsul Finalist, kellega ratsanik osaleb ka EMV arvestuses. Nemad said sõidu arvestuses teise koha tulemusega 69,298%. Sõidu arvestuses ja ka EMV I osavõistluse arvestuses oli kolmas Marii-Heleen Raidmets Rokitil, tulemusega 66,798%.

Dina Ellermann ja Landy's Akvarel.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel. Foto: Celin Lannusalu

Just enne suurt vihmasadu jõudis õhtul lõpule harrastajate MV koolisõidu esimene osavõistlus. Nemad sõitsid skeemi L-kergem ja esikoha saavutas Maarja-Liisa Nõmm (Audruranna RSK, treenerid Krista Raidmets, Katrin Tinno) hobusel Hippos, kes said tulemuseks 67,722%. Teisele kohale tuli tulemusega 66,00% Kristiina Aun (Tondi RSK, treener Alla Gladõševa) hobusel Rockefeller. Kolmandaks sõitsid end Erle Raudam (MTÜ Tartu Kalevi RK) ja Knudsmark’s Rubin, saades tulemuseks 64,278%. Homme stardib harrastajate MV teisel osavõistlusel 8 võistluspaari.

Maarja-Liisa Nõmm ja Hippos.
Maarja-Liisa Nõmm ja Hippos. Foto: Celin Lannusalu

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles