Portugallanna imeline pärastlõuna Londonis: MM-tiitel, maailmarekord ja 125 000 eurot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Henriques tegi esmakordselt MMi kavas olnud 50 km distantsi võitmisega ajalugu.
Ines Henriques tegi esmakordselt MMi kavas olnud 50 km distantsi võitmisega ajalugu. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Londonis toimuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel krooniti naiste 50 km käimises maailmameistriks portugallanna Ines Henriques, kes püstitas ühtlasi maailmarekordi ja pistis taskusse kopsaka rahalise auhinna.

Viimasel hetkel MMi kavasse võetud naiste 50 kilomeetri käimine kujunes teatud määral farsiks, sest startis vaid seitse võistlejat, kellest lõpetas kõigest neli. Koos meestega sama distantsi läbinute seast krooniti maailmameistriks Henriques, kes sai lõpuajaks 4:05.56 ning parandas seeläbi kahe ja poole minutiga veebruarist enda nimel olnud senist maailmarekordit. Hõbemedali sai hiinlanna Yin Hang ja pronks läks samuti Hiinasse Yang Shuqingile.

Peale medalivõitjate suutis distantsi ettenähtud ajalimiidi sees lõpetada veel vaid ameeriklanna Kathleen Burnett, kuid temalgi polnud erilist põhjust nukrutsemiseks – kui Henriques teenis kuldmedali ja maailmarekordi eest üle 125 000 euro, siis Burnett läheb Londonist koju kümme korda väiksema summaga. Ühtlasi püstitas ta uue Põhja-Ameerika, Yin aga uue Aasia rekordi.

Kõige valusamalt lõppes võistlus Erin Talcott-Taylorile, kes võitles naiskäijatest kõige innukamalt 50 km distantsi MM-kavasse lülitamise nimel, kuid diskvalifitseeriti vaid 10 km läbimise järel. Dramaatiliselt käis ka Nair Da Rosa käsi – brasiillanna oli lõpetamisele väga lähedal, kuid ei mahtunud viimasele kahekilomeetrilisele ringile minnes napilt ajalimiiti ja pidi võistluse kohtunike korraldusel pooleli jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles