Galerii: 222 miljonit eurot debüteeris söödu ja väravaga

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kalleim jalgpallur, üle-eelmisel nädalal 222 miljoni euro eest FC Barcelonast Pariis Saint-Germaini ridadesse siirdunud brasiillane Neymar tegi uue koduklubi eest debüüdi mängus Guingampiga.

Neymari debüüt ei juhtunud Prantsusmaa kõrgliiga avavoorus, sest ülemineku vormistamine viibis seoses Hispaania kõrgliiga ja jalgpalliliidu tõrksusega dokumentide edastamisel. Neymari puudumine nädala eest PSG-d ei seganud – Amiens alistati 2:0.

Aga täna oli brasiillane algrivistuses. PSG peatreener Unai Emery saatis Neymari platsile kolmeliikmelise edurivi vasakpoolse mehena. Keskel mängis uruguailane Edinson Cavani ja paremal argentiinlane Angel di Maria ehk terve edurivi koosnes lõuna-ameeriklastest.

Kõik läks nii, nagu arvata oli - PSG võttis kindla võidu ning Neymar oli keskses rollis. PSG asus juhtima 52. minutil Guingampi omaväravast, suurendas edu 62. minutil, kui Cavani realiseeris väravaks Neymari söödu, ning vormistas lõppnumbrid 82. minutil, kui maailma kalleim jalgpallur lõi oma esimese värava PSG mängijana.

Prantsusmaa kõrgliiga tabelis on PSG teise vooru järel teisel kohal. Neid edestab Lyoni Olympique, kes on samuti võitnud mõlemad mängud väravate vahega +5, ent edestab PSG-d tänu ühele enamlöödud väravale (Lyoni väravate vahe on 6:1, PSG-l 5:0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles