Miks ei näidanud ETV pühapäeval Usain Bolti auringi? (4)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt pühapäevasel auringil.
Usain Bolt pühapäevasel auringil. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kergejõustiku MM Londonis lõppes pühapäeval õhtul kõigi aegade edukaima sprinteri Usain Bolti auringiga – olümpiastaadioni jagu kergejõustikusõpru saatsid jamaikalase ovatsioonide saatel erru. ETV2 seda otsepildis ei näidanud, sest lõpetas otseülekande peagi pärast viimase ala, meeste 4x400 meetri teatejooksu finišit.

Bolti auringi oli võimalik otsepildis jälgida YLE2 ja Eurospordi vahendusel. Ka laupäeva õhtul jäid ETV2 vaatajatel tähtsad Boltiga seotud hetked nägemata, sest ülekanne lõpetati enne, kui ekraanile jõudsid kordused meeste 4x100 meetri teatejooksu lõpusirgel toimunust (Bolt sai jalakrambi, kukkus ja katkestas).

Postimees uuris ERRi sporditoimetuse juhatajalt Rivo Saarnalt, miks lõpetati ülekande laupäeval enne tähtsate sündmuste kordusi ning pühapäeval enne Bolti auringi?

Rivo Saarna: «Ülekande lõpetamise aeg on kommentaatori otsustada. Nagu Helar Osila laupäeva õhtul meeste 4x100 teatejooksu järel ülekandes ka mainis, jäime jooksu järel ootama kordust. Üldjuhul pakutakse kordust mõned minutid pärast finišit. Kuna kordust ei tulnud, otsustas kommentaator ülekande lõpetada, kui planeeritud ülekande ajast oli üle kulunud 7 minutit.

Pühapäevane Usain Bolti auring leidis 20 minutit pärast viimase ala lõppu ehk hetkest, mil ülekande lõpetasime jäi selleni veel veerand tundi. Kokkuvõtliku loo kergejõustiku Londoni MM-ist, koos Bolti lahkumise ja intervjuudega, teeme tänases (esmaspäevases) ETV spordiuudistesaates. Bolti intervjuud ja lahkumisringi, Londoni olümpiastaadionil, saab vaadata ERR-i spordiportaalis.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles