Järelvaadatav: üldliider Flora jätkas võimast seeriat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 24. voorus võitis üldliider Tallinna FC Flora võõrsil 3:0 Sillamäe Kalevi ning jätkab ühtlasi käimasoleval hooajal võimast seeriat, kui pole kaotanud mitte ühtegi kohtumist (20 võitu, neli viiki). Postimees näitas Sillamäe staadionil peetavat kohtumist otsepildis, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

Ehkki Flora ei suutnud avapoolajal vastaste väravalukku lahti muukida, siis 53. mänguminutil avas väravaarve Rauno Sappineni söödust Mihkel Ainsalu. Teise tabamuse eest hoolitses 81. minutil penaltipunktilt täpne olnud Zakaria Beglarišvili ning kolm minutit hiljem lõi viimase naela Sillamäe kirstu Rauno Sappinen.

Liigatabelis jätkab seega Flora kindla liidrina, kui on 24 mänguga kogunud 64 punkti ning edestab teisel kohal asetsevat Nõmme Kaljut (üks mäng varuks) kümne punktiga. Sillamäe paikneb 25 silmaga praegu kuuendal positsioonil, kui viiendal kohal oleval Narva Transil ning seitsmendal kohal asetseval Tartu Tammekal on üks mäng vähem peetud.  

Mängu eel:

Flora on küll tabeliliider, edestades teisipäevaste mängude eel lähimat jälitajat Nõmme Kaljut seitsme ja Levadiat kümne punktiga, kuid külaskäigud Ida-Virumaale on esikolmikule tänavu kuhjaga ebameeldivaid üllatusi pakkunud. Kalju kaotas kevadel Narvas Transile, Levadia on aga punkte loovutanud nii Transile kui ka Kalevile.

Flora pole tänavu veel pidanud liigas kaotusekibedust tundma ning on punkte loovutanud vaid neljal korral, kusjuures korra Kaljule ja kolm korda Levadiale. Viimasest neljast võidust on aga kolm saadud napimast napilt, sest ehkki tabeli punast laternat Pärnu Vaprust klobiti vahepeal skooriga 8:1, suudeti Tartu Tammeka võõrsil alistada vaid 3:2, Trans kodus 1:0 ja viimati reedel Viljandi Tulevik samuti kodus 3:2, kusjuures võidu päästis Florale alles viimase minuti värav.

Sillamäe on liigatabelis kuuendal real, kusjuures konkurents on selles tabeliosas ülitihe, sest teisipäevaste kohtumiste eel lahutab viiendal kohal olevat Narva Transi kaheksandal kohal olevast Paidest vaid kaks punkti. Pikalt rahaliste ja koosseisuprobleemide küüsis vaevelnud Sillamäe näib olevat ühes suve saabumisega ka mängulusti leidnud, sest kuuest viimasest kohtumisest on nopitud koguni neli võitu. Viimati alistati laupäeval tabeli viimane Vaprus koguni 9:0, kübaratriki sai kirja Kalevi tänavune resultatiivseim mängija Aleksandr Volkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles