Ferrari tulevikutähed kihutavad F1-sarjas juba uuel hooajal?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Ferrari vormel-1 meeskonna noorsõitja Chales Leclerc võib esimesed tuleristsed kuninglikus sarjas saada järgmisel hooajal, rajale võib naasta ka Antonio Giovinazzi.

Ferrari presidendi Sergio Marchionne arvates on veel vara asendada Sebastian Vettel või Kimi Räikkönen mõne noorema sõitjaga, kuid akadeemias on kaks tulist võidusõitjat Leclerc’ ja Giovinazzi näol oma võimalust ootamas.

Lahenduseks nähakse pikaaegset koostööpartnerit ning samuti vormel-1 sarjas sõitvat Sauberi meeskonda. Teadupärast kasutab Sauber just Ferrari jõuallikaid. «Meil on vaja leida meeskond, kus meie kaks noort pilooti sõita saaksid,» ütles Ferrari president Sergio Marchionne ning lisas, et partnerlusest nendega on huvitatud mitmed meeskonnad.

19-aastane Leclerc krooniti möödunud aastal GP3 meistriks, tänavu kihutab noor monacolane F2-sarjas, kus hoiab neli etappi (kaheksa võidusõitu) enne hooaja lõppu esikohta, edestades lähimat jälitajat 50 punktiga.

23-aastane Giovinazzi sõitis käimasoleva hooaja kahel esimesel etapil F1-sarjas (Austraalias ja Hiinas). Tema saldoks jäi 12. koht ja üks katkestamine. Alates Suurbritannia etapist on itaallane Haas-Ferrari varusõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles