«Mõtlesin, et võtan rahulikult ja sõidan oma sõitu. Aga niipea kui start käis…»

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Sellest, mida Urmo mulle kaardilugejana rääkis, ma ei kuulnud või kuulanud mitte midagi,» nendib oma rallidebüüdi kohta Tarmo Hõbe, kes pärast seitset aastat Rally Estonia korraldamist otsustas lõpuks ise võistlemise ära proovida.

Aasta oli 2004, kui Hõbe kohtus tööasjus esmakordselt talendika noore rallisõitja Urmo Aavaga. Nõnda sai alguse sõprus, mille kulminatsioonina on alates 2010. aastast Silver Kütiga kolmekesi korraldatud koduse autospordihooaja tippsündmust Rally Estoniat. Kui Aava on igale spordihuvilisele teada-tuntud rallimees ning Kütt on MM-etappe väisanud näiteks Martinite Kanguri ja Rauami kaardilugejana, siis Hõbe on pundi turundusguru, kel endal vahetu kokkupuude rallisõiduga puudus. Seda kuni möödunud nädalavahetuseni.

«Et korraldada edukat ja jätkusuutlikku rallit, on oluline mõista, milline emotsioon jääb sellest võistlejatele. Nemad mõjutavad tihti meeskondi, et kuhu nad tahavad võistlema minna ja kuhu mitte. Sealt tekkiski soov see asi ära proovida – mida need sõitjad seal autos tunnevad, kuidas nende tööpäev välja näeb, kui tihe ja pingeline see tegelikult on nii emotsionaalselt kui füüsiliselt,» selgitas Hõbe, et ihkas vastust saada juba pikalt peas mõlkunud küsimustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles