Nõlvak ja Tiisaar asuvad võistlustulle kodusel rannavõrkpalliturniiril

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak.
Kusti Nõlvak. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Käesoleval nädalalõpul kulmineerub tänavune Eesti rannavõrkpalli suvi Pärnus peetava meeste Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) osavõistluse ja noorte kontinentaalkarikasarja Euroopa tsooni etapiga.

Koduse rannavolle hooaja lõppakord saab hoo sisse reede pärastlõunal, kui algavad McDavid Cup nime kandva EEVZA turniiri kvalifikatsioonikohtumised. Turniirivõidu nimel asuvad heitlema 27 meespaari, kellest tosin teenisid kohe koha laupäevasel põhiturniiril. Ülejäänud neli sinna pääsejat selguvad kvalifikiatsioonimängude põhjal.

Kodupubliku ees astub võistlustulle ka neli Eesti duot. Valitsevate Eesti meistrite Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare kõrval mängivad Pärnu rannas Silver Maar/Siim Tammearu, Maksim Petrov/Aleksei Povjakel ja Rauno Tamme/Dmitri Korotkov. Kõik neli meie paari teenisid automaatselt koha põhiturniirile.

Eesti publiku ootused on seotud Gerardo’s Toys rannavolle paari Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaarega, kelle senise karjääri parimateks EEVZA turniirideks on olnud Harkivis ja Batumis toimunud osavõistlused, mis mõlemad lõpetati mullu viienda kohaga. «Kodus loodame publiku toel hästi mängida. Hea tulemus oleks meie jaoks jõudmine poodiumile,» rääkis Mart Tiisaar. «Kindlasti tahan kõiki võrkpallisõpru Pärnu randa kutsuda, sest turniiri tase on tugev ja näeb kvaliteetseid ning kõrgetasemelisi mänge. Lisaks vajavad kõik meie paarid kodupubliku toetust,» lisas ta.

Turniiri soosikutest rääkides tõi Tiisaar välja Venemaa paari Maksim Sivolap/Igor Velitško, kes on sel hooajal meie esipaarile headeks sparringupartneriteks saanud. Juuli lõpus Mersinis peeti omavahel kaks 48-minutilist matši, milles said mõlemad osapooled korra võidurõõmu nautida. Möödunud reedel mindi vastamisi Kaliningradis Jantarnõis, kus venelased võitsid 40-minutilise kohtumise 22:20, 21:19. «Lõppenud nädalavahetusel Kaliningradis jäi meil teravusest vajaka, loodame selle Pärnu turniiriks tagasi leida,» rääkis Tiisaar viimasest vastasseisust. Väga heal tasemel on ka Valgevene paar Aleksandr Kovalenko ja Aleksandr Dzjadkov, kes lõpetasid Kaliningradi turniiri teise kohaga, lisaks ka Ukraina duod, kelle ridadest leiab ka 2012. aasta U23 vanuseklassi Euroopa meistrit Sergei Popovi.

Kvalifikatsiooniturniir algab Pärnu rannas reedel kell 14, põhiturniiri mängud stardivad laupäeval kell 9. Pühapäeval jätkub turniir veerandfinaalkohtumistega samuti kell 9.

EEVZA võistluse kõrval toimub nädalavahetusel Pärnu rannas ka noorte kontinentaalkarikasarja Euroopa tsooni etapp, kus noorte olümpiamängude pääsmete nimel asuvad võistlustulle nii meie neiud kui noormehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles