Galerii: Eestil polnud Hispaania kindla alistamisega probleeme

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti lõpus toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis kontrollib sel nädalavahetusel viimast korda enne suurturniiri kolm korda vormi tuttava Hispaania vastu. Kolmest matšist esimeses alistas Eesti külalised kindlalt 3:0 - avageimis olid meie meeskonna võidunumbrid 25:22, teises 25:21 ja kolmandas 25:22.

Enne mängu:

EM-finaalturniiriks valmistuvad Eesti ja Hispaania asuvad värskes rahvusvahelise võrkpalliliidu (FIVB) koondiste edetabelis kõrvuti – vastavalt 32. ja 33. kohal. Sarnaselt Eestile osaleb ka Hispaania 24. augustil Poolas algaval suurturniiril.

«Poistel on neis kolmes mängus väga konkreetsed ülesanded,» ütles rahvuskoondise peatreener Gheorghe Creţu kontrollmängude eesmärke kommenteerides. «Tahan näha agressiivsust blokis ja kaitses, eriti olukordades, kus jääme vastase tugeva servi surve alla ja meie vastuvõtt pole ideaalne. Samuti on minu jaoks väga tähtis, et meeskond mängiks korralikult lõpuni n-ö tähtsad punktid – need on nii geimi lõppe otsustavad pallivahetused, aga ka kergelt üle tulnud pallid, mida vahel kipume veidi lohakalt lahendama,» kirjeldas Creţu konkreetseid mänguelemente, millele treenerid viimases kolmes EM-finaalturniiri eelses mängus põhitähelepanu pööravad.

Eesti on sel hooajal Hispaaniaga kohtunud juba viiel korral. Vahetult enne mais Tallinnas toimunud MM-valikturniiri teist ringi mängiti Kalevi spordihallis kolm kontrollmängu. Kolmest kaks võitis Eesti (3:1 ja 3:0), teise koosseisuga mängitud kolmanda kohtumise sinilõvid kaotasid 2:3. 18. juunil mängisid Eesti ja Hispaania Mehhikos Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalis ja sellest duellist väljusid võitjana skooriga 3:0 eestlased. Neljas võit tuli Belgias MMi kolmanda ringi valikturniiril 20. juulil taas tulemusega 3:0.

Lisaks jõuavad eeloleval nädalavahetusel ümmarguste tähisteni nii Ardo Kreek kui ka Oliver Venno. Reedeses mängus saab Kreegist teine rahvusmeeskonna liige, kes on koondist esindanud vähemalt 200 korda. Eesti rekordinternatsionaal Kert Toobali saldo on enne Hispaania matše 266. Pühapäevases mängus saab Vennost aga seitsmes pallur, kes on rahvusmeeskonna särgi selga tõmmanud vähemalt 150. kohtumises.

Eesti – Hispaania mängude ajakava Tallinnas Tondiraba jäähallis:

Reedel 18. augustil kell 18.30

Laupäeval 19. augustil kell 18.30

Pühapäeval 20. augustil kell 12.00

Mängud Tondiraba jäähallis on publikule avatud. Pilet maksab 5, sooduspilet üliõpilastele 3 eurot. 18-aastased ja nooremad ning pensionärid pääsevad saali tasuta. Piletid müügil saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles