WRC-masina rooli naasnud üheksakordne maailmameister: olen endiselt kiire

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb 2012. aastal ajakirjanike ees, mil ta teatas karjääri lõpetamisest WRC-sarjas.
Sebastien Loeb 2012. aastal ajakirjanike ees, mil ta teatas karjääri lõpetamisest WRC-sarjas. Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Scanpix

Aastatel 2004–2012 üheksa järjestikkust autoralli MM-tiitlit võitnud prantslane Sebastien Loeb testis augusti alguses kodumaal Citroeni tänavust rallimasinat ning tundis end endiselt kiire olevat. Ühtlasi sooviks ta veel WRC-masinaga testisõitu teha.

«Lihtsalt kilomeetrite kogumine pole kõige põnevam tegevus, kuid kui on midagi avastada ning sa pole sõitnud teatud masinaga 15 aastat (Loeb osales 2002. aastal esimest korda WRC-sarjas just Citroeni masinga – toim), siis see on äge,» rääkis 43-aastane Loeb Prantsusmaa ajalehe L’Equipe veergudel.

«Ma ei näe ennast testimas kogu aasta vältel, kuid miks mitte seda aeg-ajalt päeva jagu teha? Kui ma sõitsin, siis tundsin, et vahepealse aja jooksul pole midagi muutunud ning olen endiselt kiire,» sõnas viimati WRC-sarjas 2015. aastal võistelnud prantslane, kes on seni võitnud oma elu jooksul 78 rallivõitu.

Kas Loeb võiks WRC-sarjaga Citroeni meeskonna koosseisus juba järgmisel hooajal taasliituda, pole veel teada. Praegu kuuluvad WRC-sarjas Citroeni tiimi lepingutega Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre ning samuti Andreas Mikkelsen, kes ei tee kaasa kogu hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles