Video: Tänak usub endiselt maailmameistriks tulekut

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Saksamaa rallil.
Ott Tänak Saksamaa rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sel nädalavahetusel sõidetakse autoralli MM-sarjas hooaja kümnes etapp ehk Saksamaa asfaldiralli. M-Spordi meeskonna ridades sõitev Ott Tänak ütles Saksamaa ralli hooldusalas antud intervjuus, et tänavu maailmameistriks tulek on endiselt võimalik.

«Kindlasti on mul seni olnud üsna hea hooaeg: võitleme endiselt maailmameistritiitli nimel ning oleme tiimide arvestuses liidrid. Fiestad (Ford Fiesta WRC-masinad – toim) liiguvad väga järjekindlalt igal etapil ning see annab kindlasti enesekindlust. Kui suuta igal etapil sõita poodiumikoha nimel, siis see annab lisatõuke,» rääkis Tänak.

Kui MM-sarja üldarvestuses on Thierry Neuville’il (Hyundai) ja Sebastien Ogier’l (M-Sport) võrdselt 160 punkti, siis Tänak hoiab 119 silmaga kolmandat punkti, edestades viie punktiga Jari-Matti Latvalat (Toyota). «Ma olen kindel, et nad (Neuville ja Ogier – toim) suruvad maksimaalselt ning neil on omavahel üht-teist jagada. Samas, peale nende on veel mitmeid häid asfaldil sõitjaid, kuid meie töötame kõvasti edasi ning usume lõpuni. Huvitav on näha, milliseks järgmised etapid kujunevad,» sõnas 29-aastane eestlane.

Kas M-Sport kavatseb võtta kasutusele tiimikäsklused, mille järgi peaks Tänak vaeva nägema Ogier’ hüvanguks, et aidata meeskonnakaaslasel taas maailmameistriks tulla, kuna ta on senise hooajaga kogunud rohkem punkte? «Praegu pole need päevakorral, kuid ilmselge on see, et kui mul pole endal võimalust maailmameistriks tulla, siis kahtlemata aitan ma seda Sebil teha. Kuni selleni võitlen ma ise lõpuni!» kinnitas Tänak.

Milline on aga eestlase suurim eesmärk tänavuseks Saksamaa ralliks? «Saada head punktid ning loodetavasti pärast poodiumit minna järve ujuma!» naljatles ta.

Täna hommikul sõidetud testikatsel näitas Tänak paremuselt üheksandat aega, kui läbi 4,09 km pikkuse trassi ajaga 2.31,8. Parima tulemuse sõitis välja Neuville (2.25,8). Saksamaa ralli algab juba täna õhtul sõidetava lühikese (2,05 km) publikukatsega Eesti aja järgi kell 20.08.

Pärast Saksamaa rallit jääb käimasoleval hooajal sõita veel kolm etappi ehk võidu kihutatakse Hispaanias, Suurbritannias ja Austraalias.

MM-sarja üldseis:

  1. Thierry Neuville (Hyundai Motorsport) 160 punkti
  2. Sébastien Ogier (M-Sport World Rally Team) 160
  3. Ott Tänak (M-Sport World Rally Team) 119
  4. Jari-Matti Latvala (Toyota Gazoo Racing WRT) 114
  5. Dani Sordo (Hyundai Motorsport) 84
  6. Elfyn Evans (M-Sport World Rally Team) 79
  7. Craig Breen (Citroën Total Abu Dhabi WRT) 53
  8. Hayden Paddon (Hyundai Motorsport) 51
  9. Juho Hänninen (Toyota Gazoo Racing WRT) 46
  10. Esapekka Lappi (Toyota Gazoo Racing WRT) 45

Võistkondlik arvestus:

  1. M-Sport 285 punkti
  2. Hyundai 251
  3. Toyota 193
  4. Citroën 135
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles