Järelvaadatav: keskmike heitluses tõmbas pikema kõrre Trans

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga laupäeva õhtuses mängus alistas Narva Trans võõral väljakul Tartu Tammeka 2:0. Piirilinlaste tabamuste eest hoolitsesid Bi Sehi Elysee Irie ja Ilja Ferapontov. Postimehe otseülekannet kommenteeris Kaspar Koort.

Mängu eel:

Tammeka ja Transi jaoks on viies koht maksimum, mida hetkeseisuga püüda, sest Tallinna suure neliku selja taga pole nii-öelda lihtsurelikel enam realistlikult võimalik tabelis kõrgemale kerkida. Vooru eel on 25 punktiga viies just Trans, ent sama punktisumma on suutnud koguda ka nende naabrid Sillamäelt, 24 punkti peal olev Tammeka võib aga võidu korral mööduda mõlemast.

Lisaks on selles võitluses oma sõna öelda 23 punkti kogunud Paidel ehk vaid ühe vooruga võib tabel märgatavalt muutuda. Tammeka ja Trans on tänavu mänginud tasavägiselt, sest kui märtsis tehti Tartus 1:1 viik, siis juunis sai kurikuulsas kolme punase kaardiga lõppenud kohtumises võõrsilt 2:1 võidu kätte Tammeka. Trans on õhukese koosseisu tõttu kaartidega hädas ka seekord, sest kohtumise peab vahele jätma põhikaitsja Igor Ovsjannikov.

Lisaks jäädi ilma valgevenelasest Dmitri Kovbist, kes oli hooaja jooksul küll korduvalt hädas vigastustega, kuid suutis lüüa 14 liigamängua 10 väravat. Pärast uue klubi otsingutele siirdunud Kovbi lahkumist jääb Transis väravalöömise kohustus ennekõike Ilja Ferapontovi õlgadele, kes on sel hooajal võrku sahistanud liigas kuus, ent karikasarjas tervelt kümme korda.

Trans on hea hooaja alguse järel sattunud musta auku, sest viimasest üheksast liigamängust on kahe kuu jooksul teenitud vaid üks (!) punkt. Seejuures algas kehv seeria just kaotusega Tammekale, kas nüüd suudetakse sellele Tammeka vastu viimaks lõpp teha? Tartlased on viimasest üheksast mängust noppinud neli võitu, ent need on tulnud täpselt õigetes mängudes ehk põhikonkurentide Transi, Sillamäe ja Vapruse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles