Video: Poola jalgpallifännid mõnitasid UEFAt seapildiga

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Legia fännide eilne aktsioon toob klubile ilmselt karmi karistuse.
Varssavi Legia fännide eilne aktsioon toob klubile ilmselt karmi karistuse. Foto: PIOTR KUCZA/imago/Newspix/Scanpix

Poola jalgpalliklubi Varssavi Legia fännidel on Euroopa jalgpalliliiduga (UEFA) pikk ja keeruline suhe, mistõttu on klubi saanud ohtralt trahve ja muid karistusi.

Näiteks eelmisel hooajal tuli Meistrite liiga kohtumine Legia – Madridi Real pidada tühjade tribüünide ees, sest eelmises kohtumises olid Legia fännide end enamvähem igal mõeldaval kombel vastuvõetamatult üleval pidanud (pürotehnika, turvatöötajate ründamine, rassistlikud hüüded).

Viimati sai Legia karistada, kui fännid tõmbasid augusti alguses peetud Meistrite liiga eelringi mängul Astanaga üles suure plakati, kus kujutati püstolit lapse oimukohal hoidvat Natsi-Saksamaa sõdurit. Pilti saatis tekst «Varssavi ülestõusu ajal tapsid sakslased 160 000 inimest, kellest tuhanded olid lapsed». UEFA karistas Legiat 35 000 eurose trahviga, põhjusteks «lubamatu plakat» ja «treppide blokeerimine».

Trahv mõjus Legia fännidele, kui punane rätik härjale ning eilsel Euroopa liiga mängul Tiraspoli Šeriffi (Moldova) vastu (lõppskoor 1:1) anti UEFAle turmtuld - tribüünile laotati laiali siga kujutav suur plakat, kus kiri «ja 35 000 eurone trahv läheb...». Plakati saateks laulsid Legia fännid «F*** UEFA!» ning süütasid ka ohtrasti pürotehnikat, mis kõik kombineerituna toob Legiale kindlasti järgmise karistuse, mis oluliselt karmim eelmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles