Kuraditosinas etapp Marinepool – Kalevi Jahtklubi seeriavõistluses

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muidu õnnetuks numbriks peetud 13 oli Marinepool – Kalevi Jahtklubi seeriavõistluse mõistes täitsa õnnelik number. Selle järjekorra numbri all purjetatud osavõistlus kulges suuremate viperuste ja arusaamatusteta. 

Rajaks oli sel kolmapäeval vastu-allatuule rada Pirita jõesuudmest paremale paigutatud lisamärgi ja Miiduranna vraki keratoodri vahel. Nende märkide vahel krüssasid ORC gruppide jahid ja said oma sõidu peetud pooleteise tunniga. Kuna tuul keerutas mitte rohkem kui 15 kraadi, arvutati tulemused kokku Triple Number LOW koefitsendiga. LYS gruppidele oli rajakirjeldusse üles täheldatud ka stardiliini märk, mis lühendas 0,4 miili võrra teise ringi pikkust. Suuremad LYS jahid jõudsid finišisse peale ca tunni ja neljakümne-minutilist seilamist, kuid väiksemad veetsid merel üle kahe tunni. Aga ilusa ilmaga on merel olemine ainult suur nauding, mille selgeks väljenduseks on lõbus laul ka viimasena finišeerinud jahi meeskonna suust.

Eriti tuleb täna tänada ilmataati, kes hoidis lõunatuule algusest lõpuni 4 meetrini sekundis ja tõi kuraditosina numbrit kandvale sõidule registreerinud ning sellel startinud 56 purjelaeva kontrollaja raames finišisse. Vastu-allatuule raja korral suletakse finiš 45 minutit pärast oma grupis esimesena finišeerinud jahi finishiaega. Kalevi Jahtklubi terrassil toimus ka sõidu parimate meeskondade autasustamine.

Marinepool-Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati logo
Marinepool-Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati logo Foto: Kalevi Jahtklubi

Marinepool - Kalevi Jahtklubi 13. sõidu võitjad:

ORC I

I koht    jaht PREMIUM   kapten Priit Tammemägi

II koht   jaht KATARIINA II   kapten Aivar Tuulberg

III koht  jaht MY CAR   kapten Harles Liiv

ORC II

I koht    jaht JAZZ  kapten Juss Ojala

II koht   jaht BRIGITTA-X  kapten Aleksandr Karboinov

III koht  jaht VESIKAAR kapten Tanel Tamm

LYS I

I koht    jaht BLANCA  kapten Jaan Tiidemann

II koht   jaht FANATIC kapten Ain Eke Jalasto

III koht  jaht LEILA  kapten Priit Põldmaa

LYS II

I koht    jaht LINDA kapten Rimo Timm

II koht   jaht RIGHT NOW kapten Aleksei Zigadlo

III koht  jaht VIRU kapten Indrek Pikk

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles