Heigo Rohtla tegi Brüsselis kestvusratsutamise EM-il tubli tulemuse

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar.
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Neljapäeval, 17. augustil Brüsselis toimunud kestvusratsutamise Euroopa meistrivõistlustel osales ka Eesti sportlane Heigo Rohtla hobusega Fatas Zanzibaar, kes lõpetasid võistluse 31. kohaga.

EM-i distantsiks oli 160 km väga vahelduvate tingimustega rajal. Tiitlijahile asus kokku 68 võistluspaari 20 riigist. Võistlejatel tuli läbida kokku 5 ringi. Finišisse jõudis ligi 70-st võistlejast vaid 33, sest erinevatel põhjustel langesid välja rohkem kui pooled paarid. Rohtla ja Fatas Zanzibaari lõppkohaks jäi tubli 31. koht ja nad läbisid distantsi keskmise kiirusega 14,886 km/h, sõiduaeg kokku kestis 10:58:13.

Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar stardivad kolmandale ringile.
Heigo Rohtla ja Fatas Zanzibaar stardivad kolmandale ringile. Foto: Erakogu

Ratsutaja tundis end pärast finišisse jõudmist väga väsinuna, kuid üliõnnelikuna. Kestvusratsutamine on tõeline vastupidavusala, kus juba ainuüksi tulemuse kirja saamine selliselt võistluselt on omajagu saavutus, eriti veel sellise hulga katkestajate seas. Fatas Zanzibaar teenis lõpetades ära suure hulga kallistusi kogu tiimilt.

Kestvusratsutamise EM-i rada läks läbi mitme tunneli.
Kestvusratsutamise EM-i rada läks läbi mitme tunneli. Foto: Heigo Rohtla

 „Rada oli põnev ja väljakutsete rohke. Tulemus on parem, kui MM-il oli, aga rada oli ka pea kaks korda raskem, võiks öelda. Mu elu raskeim kindlasti,“ tõdes Rohtla, kelle sõnul tegid distantsi läbimise keeruliseks just pinnase ja loodusolude vaheldus. „Näiteks pidime läbima tunneleid kokku 16 korda, millest pikim oli ca 200 m pikk. Ma pole kunagi hobusega tunnelites sõitnud,“ muigas Rohtla.

Võistlusel kaasaelajana osalenud Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tõdes samuti, et sportlane tegi tubli soorituse ja koht on soliidne, sest võistlusel lõpetajaid lõpuks väga palju polnudki. EOK president võttis sportlase finiši ja võistlusjärgsed muljed ka videole, mida saab vaadata allpool.

Kestvusratsutamise EM-i kuldmedali võitis sakslanna Sabrina Arnold hobusel Tarzibus, nende tulemuseks jäi keskmine kiirus 22,531 km/h ja aeg 07:14:52. Võistkondlik kuldmedal läks Hispaaniale.

Eesti tiim kestvusratsutamise EM-i avatseremoonial. Vasakult: Urmas Sõõrumaa, gruum Hedi Laigar, Heigo Rohtla, abilised Siim Kroon ja Kaido Koemets, massöör Marius Unt.
Eesti tiim kestvusratsutamise EM-i avatseremoonial. Vasakult: Urmas Sõõrumaa, gruum Hedi Laigar, Heigo Rohtla, abilised Siim Kroon ja Kaido Koemets, massöör Marius Unt. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles