Liverpool ei anna alla - Barcelona megapakkumine lükati tagasi

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Coutinho.
Philippe Coutinho. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool näitab selgroogu. Philippe Coutinho mängijaõiguste eest 129 miljonit eurot pakkunud FC Barcelona sai konkreetse vastuse: brasiillane pole müügiks.

222 miljoni euro eest Pariis Saint-Germaini siirdunud Neymarile asendajat otsiv FC Barcelona tegi lühikese aja jooksul juba kolmanda pakkumise. Esmalt oldi valmis Countinho eest maksma 80 miljonit eurot, siis 100 miljonit. Liverpool lükkas need tagasi.

Siis tegi omapoolse lükke üleminekust huvitatud Coutinho ja andis sisse üleminekusoovi, mis õiguslikult tühine - brasiillase leping Liverpooliga kestab veel neli hooaega ning ei sisalda väljaostuklauslit - ent pani Liverpooli valiku ette: kas minna nugadele või mitte?

Otsustati minna. Coutinho soov lükati tagasi. Tänane, senistest oluliselt suurem ehk 129 miljoni euro suurune pakkumine, näitab, et Barcelona ei jäta jonni. Aga Liverpooli kiire vastus, et nemad samuti mitte.

Liverpooli jaoks on Coutinho säilitamine ülimalt oluline kahel põhjusel - esiteks on brasiillane meeskonna parim mängija, teiseks oleks tema müük tohutu mainehoop, millest kosumine oleks väga pikk, aga võib-olla suisa võimatu protsess.

Liverpooli senises kahes kohtumises (3:3 viik Watfordiga ja 2:1 võit Hoffenheimi üle) Coutinho kaasa teinud ei ole. Ametlikult on põhjuseks seljavigastus, aga see võib olla ka otsitud põhjus.

Üleminekute aken on avatud 31. augustini. Kui tolleks päevaks kaup koos pole, jääb Coutinho vähemalt talveni Liverpooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles