Sinilõvi Kert Toobal: Eesti hümn toob alati kananaha ihule!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallimeeskond alustab 24. augustil mängudega Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, kus alagrupis ollakse vastamisi Soome, Serbia ja Poolaga. Kõiki Eesti koondise kohtumisi näitavad Postimees ja Kanal 12.

Eesti koondise – hüüdnimeks Sinilõvid – kogenuim liige, 38aastane kapten ja sidemängija Kert Toobal kinnitab, et vaatamata suurtele kogemusele tekitab iga mäng endiselt erilise tunde: «Eesti hümni ajal tuleb kananahk siiani ihule. Ning meie meeskonna hümnilaulmise oskus on samuti paranenud! See on südamlik ja soe tunne.»

Kert Toobal kiidab ka Eesti võrkpallikoondise fänne, kes on aastate jooksul muutunud hoopis häälekamateks ja organiseeritumaks. «Ka Eesti publik on läinud julgemaks ja vaikset laulmist on vähemaks jäänud. Kõik on omavahel kõik seotud – seoses meeskonna arenguga on fännibaas suurenenud ning on inimesed, kes pingutavad, et tribüünil asjad toimiksid.»

Poola EMi toimumiskohana paneb õigel võrkpalluril suu vett jooksma, sest seal riigis on võrkpall au sees ning publikut saalis rohkesti. «Päris tunne tekib Poolas kohapeal. Mida rohkem sahmimist, seda enam tekib mängijates tunne, et tegu on erilise ja erakordse võistlusega. EMi debütantidele jääb turniir Poolas kindlasti meelde,» sõnab Eesti koondise kapten.

Postimees tutvustab 11.-24. augustini ehk kuni EMini avapäevani igal päeval ühte Eesti võrkpallikoondise mängijat, et end üheskoos võrkpallisuve tippsündmuseks vollelainele häälestada. Sinilõvid sööstavad lahingusse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles