Ultramees Ratasepp hädas: abi pole ei vaseliinist ega beebipuudrist!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp.
Rait Ratasepp. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti ultratriatleet Rait Ratasepp osaleb Šveitsis kümnekordsel ultratriatlonil, kus järjest tuleb läbida 38 km ujudes, 1800 km rattal ja 422 km joostes. Praeguseks on multitalendil selja taga üle 1000 km rattasõitu, kuid tekkinud on uus probleem – tema reie siseküljed on hõõrdunud.

«On kasutanud vaseliini ja beebipuudrit, aga enam pole millestki abi. Kaasas on ka Sudo kreem, mida Rait veel proovinud pole, aga peab,» kirjutatakse Ratasepa Facebooki leheküljel.

Ultramehe rattasõit oli algusest peale raske, sest väsinud käed ja õlavööde ei võimaldanud pikalt eraldistardiasendis rattal sõita. Kaasa ei aidanud ka ilm, mis rattadistantsi esimesel päeval pakkus võistlejatele kõrbekuumust. 9-kilomeetrine rattaring, mida võistlejad peavad kokku läbima 200 korda, on valdavalt päikese käes, nii et pea iga rattaring võttis Ratasepp endale aja, et jahutuseks pea kolm liitrit vett endale pähe valada ja midagi külma juua.

Õhtutundidel muutus ilm aga kardinaalselt ning päike asendus vihma ja halvemal juhul tormiga, mis murdis puid ja pühkis minema ka ühe võistlejate puhketelgi. Teisel rattasõidu-ööl võtsid korraldajad vastu otsuse võistlus kolmeks tunniks katkestada, et tagada võistlejate turvalisus. Kui torm oli möödas, avati start uuesti 18. augusti õhtul kell 23 (Šveitsi aja järgi). Kolmest ööst on Ratasepp saanud vihma kahel. Ilmateade hetkel rohkemaid vihmaseid öid ei näita, kuid vihm on teinud karuteene Ratasepa riietele. 

«Rattariiete padjad, mis on tegelikult väga õhukesed, ei kuiva siin niiskes lihtsalt ära ja nii see hõõrdumine alguse sai.»

Ultrameest pingutab veel teinegi mure: mees käib väga sageli urineerimas. «Teinekord sõidab ta oma 500+ km ära ilma peatuseta, nüüd kimbutab nr üks aga häirivalt sageli ehk vedelik otsib oma teed välja.»

Šveitsis toimuv katkematus formaadis 10-kordse ultratriatloni start anti 16. augustil kohaliku aja järgi kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles