Aron teenis hoolimata rohkest ebaõnnest punktilisa

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron
Ralf Aron Foto: FIA Formula 3

Euroopa F3 meistrisarja etapil Zandvoortis teenis Ralf Aron teda saatnud ebaõnne kiuste punktilisa, lõpetades kahel korral esikümnes.

Vabatreeningutel ja esimeses kvalifikatsioonis näitas Aron väga head kiirust ning teenis nädalavahetuse avasõiduks kuuenda stardikoha. Eestlasele sõideti aga juba esimeses kurvis küljelt sisse ja Aron oli sunnitud katkestama.

Teiseks ja kolmandaks sõiduks stardikohtade selgitamiseks toimunud kvalifikatsioonis tegi veidi enne ajasõitude lõppu üks konkurentidest avarii, mis seetõttu ka kvalifikatsiooni katkestas. Uuesti alustatud ajasõidus Aronil enam head ringiaega kirja saada ei õnnestunud.

Kokkuvõttes sai Aron 10. ja 8. koha.

«Teises ajasõidus olin enne selle katkestamist viies, aga seejärel kui kvalifikatsiooniga uuesti alustati ei saanud enam korralikku ringiaega kirja. Zandvoortis möödumisvõimalusi praktiliselt pole ja kuigi tegin teises sõidus hea stardi, kümnendast kohast kõrgemale tõusta polnud võimalik,» kirjeldas Aron.

«Kolmandas sõidus tõusin stardiga juba praktiliselt kuuendaks, aga siis pidurdas Pedro Piquet ees järsult, panime rattad kokku. See viskas mu auto õhku ja nii kaotasin koha ning finišeerisin kaheksandana. Kuna oli teada, et sõitudega on raske kohta parandada, siis proovisime teises ja kolmandas sõidus uusi osi ja uusi seadeid, mis tundusid toimivat. Loodan, et järgmisel etapil on sellest kasu.»

F3 sarja 8. etapp sõidetakse kolme nädala pärast Nürburgringil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles