Video: Cincinnatis võimutsenud Dimitrov kordas Djokovici kümne aasta tagust tempu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigor Dimitrov, of Bulgaria, celebrates after defeating Nick Kyrgios, of Australia, in the men's singles final at the Western & Southern Open, Sunday, Aug. 20, 2017, in Mason, Ohio. Dimitrov won 6-3, 7-5. (AP Photo/John Minchillo)
Grigor Dimitrov, of Bulgaria, celebrates after defeating Nick Kyrgios, of Australia, in the men's singles final at the Western & Southern Open, Sunday, Aug. 20, 2017, in Mason, Ohio. Dimitrov won 6-3, 7-5. (AP Photo/John Minchillo) Foto: John Minchillo/AP

Cincinnati tenniseturniiri meesüksikmängu finaali võitis bulgaarlane Grigor Dimitrov, alistades 6:3, 7:5 austraallase Nick Kyrgiose ja korrates ühtlasi Novak Djokovici saavutust 2007. aastast.

Nimelt võitis Dimitrov turniiri settigi loovutamata ja millegi samasugusega suutis karjääri esimest Masters 1000-turniiri võites viimati hakkama saada just Djokovic, kui võidutses kümne aasta eest Miamis. Veel märkimisväärsem oli bulgaarlase kindlus oma servigeimides, sest kogu turniiri jooksul 53 korda servides loovutas ta vaid ühe oma servigeimi.

«Olen lihtsalt õnnelik. Midagi muud ma öelda ei oskagi,» tõdes Dimitrov, kes tõuseb täna avaldatavas värskes maailma edetabelis 11. kohalt üheksandaks. Hooaja kolmanda tiitli võitnud bulgaarlane alustas aastat kõvakattega väljakutel suurepäraselt, kui jäi löömatuks nii Brisbane'is kui ka kodumaal Sofias ning jõudis Austraalia lahtistel poolfinaali. Liival ja murul Dimitrovil enam nii hästi ei läinud, kuid nädal enne USA lahtiste algust on bulgaarlane jälle hoos.

Sarnaselt Dimitrovile samuti elu esimest Masters 1000-turniiri tiitlit jahtinud Kyrgios tegi finaalis küll 21 äralööki, ent ka 31 lihtviga. Kahe viimase kuu jooksul puusa- ja õlavigastusega hädas olnud austraallane tõuseb uues maailma edetabelis viis kohta, 18. reale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles