Brüsseli Endurance Mastersilt tuli Eestile võit ja neljas koht

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ratsaponid Penelope ja Paragon koos tiimiga Brüsselis.
Eesti ratsaponid Penelope ja Paragon koos tiimiga Brüsselis. Foto: Erakogu

17.-19. augustil peeti Brüsselis kestvusratsutamise võistluseid, mis kandsid nime Brussels Equestrian Endurance Masters. Võistluse raames toimunud EM-ist juba kirjutasime, lisaks peeti seal 120 km distantsiga avatud võistlusklassid ja sama pika rajaga noorhobuste MM.

CEI2* 120 km Ladies Cup’i klassist tuli Eestile võit, kui Hiiumaal Koit Tiku talus sündinud ja kasvanud 11-aastane Eesti ratsaponi Paragon tuli Taani ratsaniku Merethe Louise Bonneland-Nelandiga esikohale. Võistlusel osales kokku 34 ratsanikku, kellest lõpetas kokku 17. Esikoha võiduaeg oli 06:28:06 ja keskmine kiirus 19,464 km/h. Lõpuspurt oli tuline ja tasavägises heitluses jäi peale Paragon.

Paragon jõudis finišisse esimesena.
Paragon jõudis finišisse esimesena. Foto: Endurance World

Ka teine samast talust pärit, 7-aastane Eesti ratsaponi Penelope, tegi Brüsselis hea tulemuse, kui lõpetas noorhobuste maailma meistrivõistluste 120 km distantsi ratsanikuga Keiu Oras kõrgel neljandal kohal. Nende tulemuseks jäi aeg 06:56:36 keskmise kiirusega 18,13 km/h. Sellel distantsil pani end proovile 36 noort hobust, kellest lõpptulemuse sai kirja 12.

Penelope ja Keiu Oras
Penelope ja Keiu Oras Foto: Erakogu

Kuldmedali võitis siin sakslanna Sabrina Arnold hobusel Tammam La Lizonne (20,48 km/h ja aeg 06:08:50). Arnold võitis ka paar päeva varem Brüsselis Euroopa meistritiitli kestvusratsutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles