Pisarais Johaug: mind on halvasti koheldud! (3)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Roald, Berit/NTB scanpix/Scanpix

Therese Johaug on äsjasest Rahvusvahelise Spordikohtu (CAS) otsusest šokeeritud: CAS otsustas karistada Norra ühte edukaimat murdmaasuusatajat 18-kuulise võistluskeeluga, mille alguseks arvestatakse 18. oktoober 2016. Võistluskeeld kestab seega 2018. aasta 18. aprillini ja jätab Johaugi eemale Pyeongchangi taliolümpiamängudest.

Pisarais norralanna rääkis äsjasel pressikonverentsil, et on otsusest šokeeritud ning ei mõista, miks talle liiga tehakse. 

«Tahan öelda, et olen täiesti murtud. Olümpiamängudele minek oli minu unistus, aga ma ei tohi sinna mööda. Olen uskumatult palju Lõuna-Korea nimel rabanud. See on väga raske,» sõnas Johaug. «Karistus, mille teenisin… tunnen, et mind on halvasti koheldud.»

Seitsmekordne maailmameister Johaug andis mullu septembris positiivse dopinguproovi, kui tema organismist leiti anaboolset steroidi klostebool. Sportlase sõnul jõudis keelatud aine organismi põletikuvastase huulekreemi kaudu. Johaug meenutas uuesti, mis täpsemalt juhtus: 

«Mulle anti ravim. Küsisin ega kreem pole keelatud ainete nimekirjas ja sain vastuseks «ei». Tean teisigi, kes on seda salvi kasutanud, kuid saanud lühema karistuse. Isegi juhul, kui nad ostsid ise seda kreemi, mitte nii nagu minuga juhtus.»

Karjääri lõpetamisele ei mõtle

Püssi Johaug põõsasse ei viska, vaid kavatseb veelgi tugevamana tagasi tulla. «Olen varemgi öelnud, et ma ei taha alla anda. Aga see on raske. Pean korralikult aega ära kasutama, endaga tööd tegema ja otsusest eemalduma. Mulle meeldib suusatada. Tahan otsast alustada.»

Suusataja järgmine eesmärk on 2019. aasta MM Seefeldis. «Palun mõistmist, et mul on vaja veidi aega. See on šokk. Võib-olla polegi mulle veel kohale jõudnud, et mu unistus on purunenud kildudeks. Aga tahan otsast alustada ja püüan taas pjedestaali kõrgeimale astmele tõusta.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles