Dina Ellermann ja Landy`s Akvarel täitsid EM-il isikliku eesmärgi

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel EMi stardis.
Dina Ellermann ja Landy's Akvarel EMi stardis. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Koolisõidu esimene võistluspäev on Göteborgi EMil lõppenud ning Dina Ellermann ja Landy's Akvarel oma stardi teinud. Meie paari skooriks kujunes 64.943 %, mis andis eile 31 sõitja seas 21. koha. Täna asub starti teine pool koolisõitjaid.

Dina asus eile võistlustulle raskelt positsioonilt ehk kohe pärast Rootsi superstaari Tinne Vilhelmson-Silfvenit, kes sõitis oma hobusel Paridon Magi välja päeva neljanda tulemuse 72,857%. Mõistagi teenis see publikult suure aplausi ja küttis lava taga soojendanud Akvareli korralikult üles. „Selle 10 minuti jooksul, mil me saime areeni ühes otsas sooja teha, ma tegelikult põhiliselt rahustasin oma hobust,“ nentis Ellermann, kelle meelest läks võistlus neid asjaolusid arvestades üsna hästi. „Kindlasti ma ei kahetse, et me sinna nö. lava taha proovima läksime, sest kogemust on vaja ja ma ei teadnud ju ette, kuidas see talle mõjub. Ta on viimasel ajal palju rahulikum olnud, mistõttu oli natuke üllatav, et ta nii elektrit täis läks. Loomulikult mõjutas see meie sõitu, kuhu tulid mõned näpukad, aga üldiselt jäin temaga ikka rahule. Isegi minu treener Alla Gladõševa jäi meiega rahule, seda ei juhtu liiga sageli,“ muigas sportlane.

Dina eesmärgiks oli sõita kindlasti parem tulemus kui eemisel EM-il Aachenis (63.800 %), mis ka õnnestus. Akvarel annab sõitjale jätkuvalt head motivatsiooni tulevikus ka oma teised hobused samale ja loodetavasti paremalegi tasemele viia.  „Tema on tegelikult ju andnud mulle kõik need hindamatud kogemused ja mind niikaugele viinud. Nüüd on see äge võistlus jälle meie jaoks selja taga ning saan homme rõõmuga kaasa elada Gretele ja Urmasele,“ lisas Dina, kes pidas õhtutulede valguses võistlemist väga kiftiks elamuseks. „Olen siiralt tänulik kõigile, kes mulle enne ja pärast võistlust toetavad kirju ja sõnumeid saatsid. Eriti tahan tänada Sirje Argust ja oma perekonda eesotsas mu emaga, kes mind nii palju on aidanud, ja ratsaliitu, et olen saanud sellistel tiitlivõistlustel osaleda. Suur aitähh!“  

Päeva parimaks skooriks jäi Helen Langehanenbergi (GER) ja Damsey FRH 74,986%. Eeldatavad medalistis asuvad tõenäoliselt aga tänases grupis, mis alustab Eesti aja järgi kell 16.00. Grete Püvi Ayache ja Aleandro stardi aeg 17.54. Hommikul aga jälgigem hoopis Urmas Raagi ja Ibelle sooritust, mis peaks aset leidma u 10 ajal.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles