Suurtehing: Kyrie Irving jättis Cleveland Cavaliersiga hüvasti

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyrie Irving (paremal) ja Isaiah Thomas eelmisel hooajal teineteise vastu mängimas.
Kyrie Irving (paremal) ja Isaiah Thomas eelmisel hooajal teineteise vastu mängimas. Foto: RON SCHWANE/AP/Scanpix

USA korvpalliliigas NBA leidis möödunud ööl aset pikalt õhus olnud suurtehing, kui Cleveland Cavaliersi staarmängujuht Kyrie Irving liitus Boston Celticsiga.

2016. aastal NBA meistriks tulnud Irving oli Cavaliersis rahulolematu, kuna samas meeskonnas tegusid tegeva eeldatava maailma parima korvpallur LeBron Jamesi varjus ei jagunud talle niivõrd palju tähelepanu, kui 25-aastane Irving seda soovinud oleks.

Nii leidis Cavaliers võimaluse suurtehinguks Celticsiga, mille järgi liiguvad vastupidises suunas ehk Celticsist Cavaliersisse nii tagamängija Isaiah Thomas, ääremängija Jae Crowder, Horvaatia 20-aastane tsenter Ante Žižić kui ka 2018. aasta Brooklyn Netsi avavalik NBA draftis.

«Kyrie on üks paremaid punktitoojaid NBAs. Ta on tõestanud seda kõige kõrgemal tasemel, kui on teinud kaasa viimasel kolmel aastal NBA finaalides,» ütles Boston Celticsi korvpalliklubi tegevjuht Danny Aigne. «Ta on tulnud NBA meistriks, olümpiavõitjaks ning valitud neljal korral Tähtede mängu parimaks mängijaks. Võttes aluseks kõik tema senised saavutused, usume, et parimad aastad ootavad teda koos meiega ees,» lisas ta.

Kuus hooaega Cavaliersis mänginud Irving sai mullu platsile 72 mängus ning kogus selle ajaga oma kontole keskmiselt mängu kohta 25,2 punkti, 5,8 tulemuslikku söötu ning 3,2 lauapalli. 28-aastase Thomas samad näitajad olid eelmisel hooajal 76 mängus keskmiselt 28,9 punkti, 5,9 korvisöötu ja 2,7 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles