Video: ultramees Ratasepp jookseb konkurentsitult kiireimas tempos ja läheneb liidritele (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultratriatleet Rait Ratasepp jooksmas.
Ultratriatleet Rait Ratasepp jooksmas. Foto: Margus Ansu

Ultratriatleet Rait Ratasepp on jõudnud kümnekordsel ultratriatlonil Šveitsis viimase alani, kui läbib parasjagu 422 km pikkust jooksudistantsi. Tartlasest õhkub optimismi ning tema ringiajad (üks jooksuring on 1,25 km ja kokku tuleb läbida 340 ringi – toim) on konkurentsitult kiireimad.

Kui pärast 1800 km pikkust rattadistantsi puhkas Ratasepp hotellis pikemalt (kolm kuni neli tundi – toim), siis pärast seda, kui abilised olid sportlase üles äratanud, oli ta pilk selline, justkui ei saanuks ta üldse aru, kes ta on või kus ta asub.

Ratasepp läbis esimese maratoni (42,195 km – toim) umbes nelja tunniga. «Pole paha pärast 1800 km pikkust rattasõitu,» märkisid sportlase abilised tabavalt Ratasepa Facebooki-lehel. Pärast kiiret massaaži naasis Ratasepp kohe jooksurajale ning lähiajal pikemat unepausi plaanis pole.

«Kui me eile öösel Raidu jooksma saatsime, ei uskunud paljud, et mees teeb seda, mis ta praeguseks teinud on,» kirjutasid abilised, viidates sellele, et Ratasepp on kogu öö jooksnud, käinud hommikul massaažis ning naasnud kohe jooksurajale.

«Kui Rait hommikul hotellituppa sisenes, oli ta ülioptimistlik ja täis pealehakkamist. Ta sai motivatsiooni juurde sellest, kui nägi, kuidas ta ringe ampsas ja järjest liidritele lähemale jõudis. Ööga jooksis ta end 11. kohalt 7. positsioonile. Ta on hetkel ka rajal täiesti omas konditsioonis ja kui mööda jookseb, kuuled teda pobisemas «vasak, parem, vasak, parem».

Praegu on Ratasepp läbinud 65 ringi ning samal ajal liidrikohta hoidval britt David Clampil on seljataga 143 ringi. Ta olevat öösel maganud paar tundi ning pärast seda läbinud mõned jooksuringid nii, et nutumaik suus.

Võistluse jooksvaid tulemusi on võimalik jälgida SIIT ja Ratasepa võistluse käik on leitav tema Facebooki-lehel.

Video optimistlikult jooksurajal tegutsevast Ratasepast:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles