Tõotatud maale pääsenud Klopp kirjeldas saavutust vaid ühe sõnaga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joovastunud Jürgen Klopp.
Joovastunud Jürgen Klopp. Foto: Nigel French/EMPICS Sport/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool FC alistas Meistrite liiga eelringis kahe mängu kokkuvõttes Bundesliga klubi Hoffenheimi 6:3 ning pääses seega alagrupiturniirile. Meeskonna peatreener Jürgen Klopp kirjeldas saavutust vaid ühe sõnaga.

«Ma olen sõnatu, see on hämmastav. Tegime selle nimel 14 kuud rasket tööd ning nüüd on tunne lihtsalt hämmastav. Ma ei suuda leida selle ilmestamiseks paremat sõna,» ütles Klopp.

Meistrite liiga põhiturniirile jõudmist peab sakslane väga suureks komplimendiks meeskonna aadressil. «Tiim tegi perfektse esituse esimese poole tunni jooksul. Ma palusin neil poolajapausil tuletada meelde seda tunnen, kui juhtisime 3:0 ning panna samamoodi edasi,» tunnistas Klopp.

«Kiitus ka Hoffenheimile, kes jätkas mängu nautimist ning mängis jalgpalli edasi. Nad võivad juba tänu oma kvaliteedile lüüa kaks väravat. Me ei arvanud enne kohtumist, et oleme favoriidid, kuid kõik teised jällegi tegid seda, mistõttu oli kuttidel korralik surve peal, aga nad said sellega hästi hakkama,» lisas 50-aastane Liverpooli loots.

Mängu käik:

Liverpool asus koduväljakul peetud korduskohtumist juhtima kümnendal minutil, kui Sadio Mane kannasöödu realiseeris väravaks Türgi päritoluga Saksamaa koondislane Emre Can. Möödus vaid kaheksa minutit, kui Egiptuse välejalg Mohamed Salah karjääri esimse värava Anfieldil lõi. Väljakuperemeeste eduseisu suurendas 21. minutil Roberto Firmino söödust kolmeväravaliseks Can.

Hoffenheimi peatreener tegi kavala lükke, kui vahetas 24. minutil mängu esimeses vaatuses värava löönud Mark Uthi. Sakslane vajas vaid nelja minutit, et Hoffenheimi lootused edasipääsuks säilitada. Need kustutas teise poolaja keskpaigas Firmino, kes Jordan Hendersoni söödust mänguvahendi tühja võrku lükkas – 4:1.

Sellega ei olnud mäng aga tehtud. Andrej Kramaric leidis 79. minutil suurepärase tsenderdusega üles Sandro Wagneri, kes mänguvahendi peaga Liverpooli väravasse lõi ning mängu veidi intriigi tõi.

Liverpool kontrollis viimased kümme minutit kohtumist, mitte lastes endale rohkem väravaid lüüa. Selleks tegi meeskonna peatreener Jürgen Klopp 88. minutil vangerduse, tuues Mane asemele väljakule Klavani. Korduskohtumine lõppes Liverpooli 4:2 võiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles