Video: ultramees Ratasepp läbis üksluisel jooksuringil puhkepausideta 45 km järjest

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp Šveitsis kümnekordsel ultratriatlonil.
Rait Ratasepp Šveitsis kümnekordsel ultratriatlonil. Foto: Rait Ratasepa Facebooki leht

Ultratriatleet Rait Ratasepp on jõudnud kümnekordsel ultratriatlonil Šveitsis viimase alani, kui ta läbib parasjagu 422 km pikkust jooksudistantsi. Oma trumpalal püsib eestlane endiselt tugevas tempos ning võrreldes konkurentidega liigub edasi vaid joostes, mitte sammudes.

Eile jooksis Ratasepp 36 ringi järjest (üks jooksuring on 1,25 km ja kokku tuleb läbida 340 ringi – toim) ehk läbis puhkepausideta 45 km järjest. «Kuigi ta ütles, et 36 ringi oli tegelikult tema jaoks liiast, on ta olukorraga rahul – kui ta suudaks koguaeg niimoodi joosta, võiks üldarvestuses kaugele jõuda, sest teised jäävad aina aeglasemaks ja jalutajaid tuleb üha juurde,» vahendasid sportlase abilised tema mõtteid Ratasepa Facebooki-lehel. Jooksuring olevat aga üsna üksluine, kus tuleb läbida ühte pikka sirget ühes suunas ning siis tagasi teises suunas läbi tiimide telkla.

Väikseid pause (massaaž ja mõned tunnid und – toim) on Ratasepp teinud nüüd vaid hotellis, kuna seal saab kiiresti end pestud ning stabiilses õhkkonnas kvaliteetse une tagatud. Seejuures tõestas Ratasepp kaaslastele veelgi enam oma ultramehelikkust: «Kui Kati poiste tuppa asju läks tooma, eeldas ta, et kõik magavad. Ta avastas aga vaatepildi, kus Rait asjatas toas ringi nagu pärast tavapärast und ja tiimi poisid alles põõnasid. Raidu energiatase on hämmastav. Ta on jutukas ja viskab nalja.»

Pärast eilset viljakat päeva ning öist und on Ratasepp taas jooksurajal, kuid ärkamine oli täna nii sportlase kui ka toetustiimi jaoks raske. Samas on eestlasest ultratriatleet väidetavalt ainuke, kes jooksurajal kogu aeg jookseb – konkurendid kas jooksevad ja kõnnivad vaheldumisi või siis ainult kõnnivad.

Praegu on Ratasepal läbitud 135 jooksuringi 340st ning ta on vahepeal möödunud ühest konkurendist ehk tõusnud kuuendaks. Peagi püüab eestlane kinni ka itaallase Alberto Cambio, neljandat positsiooni hoidev šveitslane Daniel Meier on läbinud 149 ringi. Võistluste liidriks tõusis briti David Clampi asemel ungarlane Ferenc Szőnyi, kel on seljataga 205 jooksuringi.

Võistluse jooksvaid tulemusi on võimalik jälgida SIIT ja Ratasepa võistluse käik on leitav tema Facebooki-lehel.

Üheskoos 15 teise ultratriatleediga startis Ratasepp eelmisel kolmapäeval triatlonimaailma raskeimas formaadis toimuval kümnekordsel ultratriatlonil Šveitsis, kus tuleb järjest läbida 38 km ujudes, 1800 km rattal ja 422 km joostes.

Video 1,25 km pikkusest jooksuringist:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles