Gross võttis viimaks oma ning tuli Lõuna-Eesti rallil võitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Lõuna-Eesti rallil.
Georg Gross Lõuna-Eesti rallil. Foto: Raivo Remmelgas

Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste viienda etapi ehk Lõuna-Eesti ralli võitis Ford Fiesta WRC-masinaga kihutanud Eesti ekipaaž Georg Gross – Raigo Mõlder, kes käis eilsel avapäeval kergelt rajalt väljas, kuid pääses ehmatusega ning teenis nõnda neljanda rallivõidu järjest. Laupäevasel võistluspäeval tihedat esikohaheitlust Egon Kauri ja Annika Arnekiga (Ford Fiesta) pidanud võitjad edestasid neid lõpuks 7,7 sekundiga.

«Konkurents oli väga tugev ja kindlasti ka senise hooaja kõige keerulisem ralli. Lõpuks suutsime end kokku võtta ja ma arvan, et meie jaoks oli võidu võtmeks viimase ringi kahe pika katse esimesed läbimised, kus võidule väga tugeva aluse panime, mida siis lõpus juba kindlustasime,» võttis 15. Lõuna-Eesti ralli võitja Georg Gross võistluse kokku.

Lõuna-Eesti ralli võitjad Georg Gross – Raigo Mõlder.
Lõuna-Eesti ralli võitjad Georg Gross – Raigo Mõlder. Foto: Raivo Remmelgas

«Ralli algas meie jaoks väga hästi, kohe esimesel katsel uue autoga katsevõit. Õnneks teadsime juba testidest, et auto on nauditav sõita, kuid meil puudus veel võistlustingimustes ajaline võrdlus, a saime selle juba esimestelt katsetelt. Esimese päeva linnakatse ja teise päeva mõned apsakad ning paar tehnilist probleemi ei lasknud meil võidu eest lõpuni heidelda, kuid saime siit rallilt palju infot, et mida autoga edasi teha,» võttis Kaur eduka hooaja avastardi kokku.  

Algselt eilse võistluspäeva liidrina lõpetanud Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5) läbisid Võru linnakatse mittelubatud formaadis ning said selle eest 30-sekundilise karistuse. Viimaks lõpetas kõnealune ekipaaž kolmandal kohal (+14,9). «Hoolimata minu enda tehtud vigadest oli väga tore nädalalavahetus. Teil on siin Lõuna-Eestis väga vinged katsed ja kindlasti on need Baltikumi parimad teed, kus seni sõitnud olen,» sõnas noor Soome autoralli tulevikulootus Lõuna-Eesti ralli kokkuvõtteks.

Neljanda koha teenisid Rainer Aus – Taaniel Tilgas (VW Polo, +1.35,3) ning viiendana lõpetasid Siim Plangi – Urmas Roosimaa (Mitsubischi Lancer Evolution, +1.41,3).

Kiiruskatseid võitis enim avapäeva järel ajatrahvi tõttu alles kümnendaks langenud kõigest 16-aastane Rovanperä, kes näitas 11st kiiruskatsest parimat aega koguni viiel. Gross oli kiireim neljal ning Kaur kahel kiiruskatsel.

Lõuna-Eesti ralli poodium, Gross ja Mõlder keskel.
Lõuna-Eesti ralli poodium, Gross ja Mõlder keskel. Foto: Raivo Remmelgas

Grossi masina olukord pärast eilset eksimust avakatsel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles