POSTIMEES POOLAS 38-aastane kapten Toobal: oleme õigel teel, meil on supertoetajad!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise kaptenist sidemängija Kert Toobal.
Eesti võrkpallikoondise kaptenist sidemängija Kert Toobal. Foto: Eero Vabamägi

Eesti meeste võrkpallikoondise kapten Kert Toobal tunnistas pärast 2:3 kaotust EM-finaalturniiri teises mängus Serbiale, et Eesti meeskond on suurte alistamisele väga lähedal, kuid midagi jääb puudu. Lisaks tunnustas 38-aastane sidemängija fänne, kes loovad tunde, nagu mängiks kodusaalis.

«Me oleme lähedal, kuid midagi jääb puudu. Me tahaks kõik astuda suurte sammudega, kuid teised liiguvad ka edasi ning kättesaamine võtab aega. Täna oli jälle hea näide: kui suured alahindavad meid natuke, siis tekib meil võimalus. Paraku ei suutnud me päriselt neid ära karistada, sest tulid uued mehed väljakule, kes muutsid rütmi ja eks neil ole heas mõttes nahaalsust niivõrd palju, et teavad oma kvaliteeti,» rääkis Toobal.

«Meil oleks vaja teha suurte lõpuni murdmiseks heas mõttes hulle õnnestumisi ja peaksime kindlasti ka omajagu riskima. Lihtsa mänguga nende vastu kindlasti ei saa, aga samas näitavad sellised mängud, et tuleme kogu aeg suurtele järele. Ma loodan, et jõuan ära oodata selle hetke, kui hakkame päriselt nende suurte vastu mänge enda kasuks pöörama. Oleme kindlasti liikumas õigel teel,» lisas meeskonna kapten.

«Tänane mäng sisendas meile palju usku. Niikaua, kuni ise usume ning saalitäis siniseid on meiega lõpuni välja, on kõik võimalik. Meil on supertoetajad – see on uskumatu! Ma arvan, et iga võistkond unistab sellistest fännidest, nagu meil on. Tunne on selline, nagu mängiks kodus ning see on midagi erilist ja suurt,» tunnistas Toobal.

Kuidas mõjub füüsiliselt asjaolu, et oleme mänginud kaks 2:3 seisuga lõppenud kohtumist ning kolmas on veel esmaspäeval Poola vastu tulemas? «Trenni on niivõrd palju tehtud, oleme palju mänginud ning need on sellised hetked, et niikaua, kui ise uskuda, sa ka jaksad. Selles pole mingit küsimust. Loomulikult on kõige keerulisemad hetked need, kus vastane su ära lõhub: surub liigselt kaitsesse, õnnestub servi ja blokiga. Need on hetked, kus peame suutma ise vastastel järel rippuda. Tänane mäng näitas, et kõik on võimalik ning meie pole kindlasti loobunud!»

«Poolal on täna selg vastu seina (nad peavad võitma täna Soomet, kuna kaotasid avakohtumise Serbiale 0:3 – toim). Eks meie peame pärast seda taas proovima ning küll me ükskord kallutame seisu enda kasuks ka,» tõdes Toobal.

Viimaks ütles Toobal, et tegu oli tõelise EM-finaalturniiri kohtumisega ning uskus siiralt, et taas anti vägev lahing.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles