POSTIMEES POOLAS Tähe ja Cretu klubikaaslane mängust Eestiga: peame Tähe peatama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grzegorz Lomacz
Grzegorz Lomacz Foto: SIPA/Scanpix

Võrkpalli EMi avamängus Serbialt šokeeriva 0:3 kaotuse saanud Poola koondis tegi eile vigadeparanduse, kui alistas ise 3:0 Soome. Mis kahte mängu eristas? «Vastane oli teine,» muigas Poola koondise sidemängija Grzegorz Lomacz. «Eks me mängisime muidugi paremini ja targemalt kui kaks päeva tagasi. Soome vastu alustasime ka närviliselt, eriti servil, aga siis hakkasime nutikamalt mängima ja Soomel tekkisid probleemid.»

Poolat ootab viimases alagrupimängus ees kohtumine Eestiga. Esimeses kahes mängus vaid vahetusest platsile pääsenud Lomaczile tähendab see kohtumist tuttavate meestega – viimased kolm hooaega oli tema mängupaigaks koduliigas palliv Lubini Cuprum, mis teiste seas koduks ka Robert Tähele ning varasemalt ka meie koondise peatreenerile Gheorghe Cretule.

«Ma tean neid läbi klubi väga hästi,» nendib sidemängija, et vastaste käekirja ta mõistab. «Küll nad meie tarbeks eraldi taktika valmis seavad. Eks ole näha, mis juhtub, aga me peame olema lahinguks sajaprotsendiliselt valmis, nagu alati. Täna (eile – toim) näitasid eestlased Serbia vastu väga südikat mängu (2:3) ja me mõistame, et ühtegi lihtsat vastast siin turniiril pole.»

«Nende staariks on Täht ja me peame tema mängu kinni panema,» teab Lomacz oma pikaaegset meeskonnakaaslast karta.  «Eks näis, kes selle taktikasõja võidab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles