Ultramees ei saanud pärast võistlust hirmsa unenäo tõttu magada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp 10-kordse katkematu ultratriatloni finišis.
Rait Ratasepp 10-kordse katkematu ultratriatloni finišis. Foto: Erakogu

Ultramees Rait Ratasepp osales Šveitsis 10-kordsel katkematul ultratriatlonil, mille käigus tuli läbida 38 kilomeetrit ujudes, 1800 kilomeetrit jalgrattal ja 422 kilomeetrit joostes. Eile finišeerinud Ratasepp sõnas, et keha on tasapisi taastumas ja söögiisu tagasi tulnud.

«Seis on üsna hea,» ütles eestlane võistlusjärgsel päeval. «Õhtul oli tegelikult kehv, aga ööga läks taastumine palju paremaks. Nüüd saab ilusti ringi liikuda. Ootan, millal jälle uni tuleb, et uuesti magama minna. Eks see kõik võtab aega, aga füüsilise poole pealt on kõik oluliselt paremaks läinud.»

Ratasepp nägi öösel unes, et taastumiseks peab ta rattaga sõitma kogu tee tagurpidi tagasi, kirjutavad ultramehe abilised tema Facebooki-lehel. Unenäos sõitis Ratasepp rattaga tee lõppu ja seal öeldi, et teisel pool saab maha. Sõitis teisele poole tee lõppu, kus öeldi, et teisel pool saab maha. Selle hirmsa unenäo peale ärkas ta iga kahe tunni tagant üles.

Sportlane on hetkel tagasi voodis taastumas. Kerge jalutuskäigu ajal tõdes Ratasepp, et söögiisu on tal tagasi tulnud. «Päris kõike oma lemmiktoite näha ei taha, aga arvestades, mida ma võistlusajal sõin, on praegu super.»

Ratasepp ujus 38 km ajaga 16:26:25 ja 1800 km rattadistantsi läbimiseks kulus tal 114 tundi 44 minutit ja 4 sekundit. 422 km jooks nõudis sportlaselt aga 97 tundi, 23 minutit ja 30 sekundit võistlusaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles