Kelly Sildaru triumf Uus-Meremaal (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru karjääri esimene MK-etapp tõi esikoha ning andis talle selga ka MK-sarja üldliidri kollase särgi.
Kelly Sildaru karjääri esimene MK-etapp tõi esikoha ning andis talle selga ka MK-sarja üldliidri kollase särgi. Foto: Iain McGregor/AP/Scanpix

Olümpiale pääsemine on kindel eesmärk, rõhutas Eesti parima talisportlase Kelly Sildaru isa Tõnis hooaja alguses ning praegu on 15-aastane suusataja kindlalt olümpiakursil. Uus-Meremaal peetud MK-debüüdil krooniti Sildaru pargisõidus võitjaks.

Kuigi Sildaru nädalavahetus algas kvalifikatsioonivõistluse avakatsel põrumisega, suutis kahekordne X-mängude pargisõidu võitja end kokku võtta. Muret tekitasid Sildaru leivanumbriks kujunenud reilid ehk käsipuud, mis olid X-mängude rajast veidi teistsugused ning kus Sildaru ei saanud kätte kõige paremat maandumist.

Kvalifikatsiooni teine sõit õnnestus ning finaalvõistlusel läks suurest närvipingest hoolimata kõik paremini: ta maandus selg ees Ieft 450 triki ning asus juba avavooru järel 90 punktiga juhtima. «Kvalifikatsioonis ei läinud mul esimene sõit just kõige paremini, aga nüüd sain sellega enam-vähem hakkama,» kinnitas Sildaru.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles