Täna selgub Eesti vollesangarite saatus: kilbiga või kilbil? (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peab Poola alistamiseks võitlema iga punkti eest – pildil näitab eeskuju libero Rait Rikberg
Eesti peab Poola alistamiseks võitlema iga punkti eest – pildil näitab eeskuju libero Rait Rikberg Foto: Tomasz Jastrzebowski/SIPA/Scanpix

Eesti võrkpallikoondis peab EMil alagrupist edenemiseks alistama tänases viimases mängus Poola – valitseva maailmameistri, tippmängijatest pungil võõrustajameeskonna, kes võitleb 10 000 valjuhäälse fänni toel potentsiaalselt EMil ellu jäämise nimel. Hullumeelselt raske, aga meie südikatele Sinilõvidele mitte ületamatu ülesanne!

Laupäeval peetud teises alagrupikohtumises Serbia koondisega, kes ise esimeses matšis Poolat 3:0 tümitas, kaotas Eesti küll avageimi 22:25, kuid võitis kaks järgmist tänu targale mängule 25:16 ja 25:20. Kahjuks võttis lõpuks tugevam väevõimuga oma – kaks viimast geimi kuulusid taas kahekordsetele Euroopa meistritele ja mullu Maailmaliiga tšempioniks kroonitud serblastele 25:20 ning 15:12. Eesti sai kolme päeva jooksul juba teise kibeda 2:3 kaotuse – neljapäeval jäädi täpselt sama skooriga alla Soomele.

Valusad tulemused – seda enam, et Eesti koondis seadis enne turniiri eesmärgiks alagrupist edenemise ning see on ilma mänguvõiduta võimatu. «Ma olen reaalselt siin saalis kolmest mängust kaotanud kõik kolm 2:3. Aeg on seda muuta!» oli Poolas klubivõrkpalli mängiv Robert Täht pärast enda koondisekarjääri 100. mängu sihikindel. Tänases mängus võõrustajatega pole kaotada enam midagi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles