Cretu avaldas võiduvalemi: peame mängima nagu iga pallivahetus oleks meie elu viimane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMi avamängus mehi juhendamas.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMi avamängus mehi juhendamas. Foto: CEV

Eesti aja järgi täna kell 21.30 peab Eesti meeste võrkpallikoondis Euroopa meistrivõistluste viimase alagrupikohtumise, kui Ergo Arenal minnakse vastamisi turniiri võõrustava Poolaga.

Enne otsustavat alagrupikohtumist on edasipääsu osas selles mõttes lihtne, et kõik sõltub meist endist ja kõrvalisele abile pole vaja loota. Kui suudame valitsevad maailmameistrid alistada, oleme EM-finaalturniiril tosina parema seas. Kui mitte, piirdub tänavune suurvõistlus meie jaoks kolme kohtumisega.

«Mäng Serbiaga näitas, et kõik on võimalik. Seni, kuni ise usume, seni, kuni saalitäis siniseid on meiega, seni pole küsimust ka, kas me jaksame,» sõnas rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal.

Senises kahes mängus on meie koondis pidanud ülimalt võitluslikud lahingud Soome ja Serbiaga, ent paraku tuli mõlemas vastastele 2:3 alla vanduda. Poola avas turniiri 65 000 fänni ees Varssavis 0:3 šokk-kaotusega Serbiale, ent võitis teises voorus sama skooriga Soomet. Kuna alagrupiturniiri paremusjärjestuse määramisel vaadatakse esmalt võitude arvu, siis grupi esikohta ja otsepääset veerandfinaali meil jahtida pole võimalik. See, kas Poola alistamise järel läheksime play-off ringi grupi teise või kolmandana, sõltub juba Soome – Serbia mängu tulemusest.

Esmalt tuleb aga võõrustajaid võita ja lihtne see enam kui 11 000 fänni mahutaval Ergo Arenal olema ei saa. «Poola on võistkond, kuhu kuuluvad väga nimekad pallurid, kellest osa võitsid kolm aastat tagasi MM-tiitli. Kui tahame turniirile jääda ja alagrupist edasi pääseda, peame mängima nagu iga pallivahetus oleks meie elu viimane. Poola on sada korda selliseid mänge mänginud, meie saame nii kõvade vastastega mängida vaid EM-finaalturniiril. Õnneks tänavu MM-valiksarjas ka Venemaaga, kellega pidasime enne turniiri lisaks ka ühe sõprusmängu,» rääkis rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu viimase alagrupikohtumise eel.

Küll on meil olemas Poola meeskonnast väga hea ülevaade, sest Creţu treenis viimased kolm hooaega sealses kõrgliigas mängivat Lubini Cuprumi klubi ning koduses meistrisarjas pole selle aja jooksul mänginud vaid vastaste kaptenist nurgaründaja Michał Kubiak. Lisaks olid Lubinis tööl ka rahvusmeeskonna statistik Alar Rikberg ja koondise füüsilise ettevalmistuse treener Mirko Fasini ning palle lõi maha nurgaründaja Robert Täht. Vastaste elu teeb lihtsamaks, et meie peatreeneri käe all mängisid nii diaagonaalründaja Łukasz Kaczmarek kui sidemängija Grzegorz Łomacz.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles