Anorektikust olümpiavõitja tõmbas 19-aastaselt karjäärile joone alla (3)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Lipnitskaja Sotši olümpial.
Julia Lipnitskaja Sotši olümpial. Foto: Smirnov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

2014. aastal Sotši olümpiamängudel kõigest 15-aastasena Venemaa koondise ridades naiskonnavõistluses võidutsenud iluuisutaja Julia Lipnitskaja lõpetas sportlaskarjääri.

Venelanna ema sõnul on põhjuseks asjaolu, et Lipnitskaja peab võitlust anoreksiaga. «Julia andis oma otsusest teada Venemaa Iluuisutamisföderatsioonile. Ma soovin seejuures rõhutada, et ta teenib vaid olümpiastipendiumit ning alaliit talle palka ei maksa, ehkki ta on siiani esitatud koondise reservi nimekirja,» viitas Lipnitskaja ema tuleva aasta alguses toimuvatele Pyeongchangi taliolümpiamängudele TASSi vahendusel.

«Julia Lipnitskaja on suurepärane sportlane, kes jääb iluuisutamise ajalukku veel pikaks ajaks. Väga kahju, et ta otsustas lõpetada niivõrd varakult oma sportlaskarjääri, kuid mul ei ole talle mingeid etteheiteid ning usun, et ta suudab mõnel teisel elualal samuti silma paista,» sõnas Venemaa spordiminister Pavel Kolobkov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles