Blogi: Kanepi naasis vihmapausilt võidukalt ja pääses teise ringi! (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Mailiis Ollino

New Yorgis toimuvatel USA lahtistel jättis vihmasadu suure osa teise võistluspäeva mängudest pooleli. Eestlanna Kaia Kanepi mäng WTA pingereas 77. kohal paikneva 37-aastase Francesca Schiavonega peatati itaallanna eduseisul 6:0, 2:4. Siiski suutis Kanepi end teisel päeval kokku võtta, võites teise seti 6:4 ning võites ka kolmanda seti 6:2, edenedes teise ringi. 

Järgmisena kohtub Kanepi belglanna Yanina Wickmayeriga, kellega on varem mänginud suisa kuuel korral. Tõsi, viimati läksid nad vastamisi 2011. aastal Brüsseli turniiril, kui Kanepi kaotas 1:6, 6:4, 5:7.

Mängude eel:

Esimesena tuleb platsile maailma edetabelis 418. kohal asuv ja New Yorgis kvalifikatsiooniturniirist põhitabelisse jõudnud Kaia Kanepi, kelle vastaseks on WTA pingereas 77. kohal paiknev 37-aastane Francesca Schiavone (Itaalia). Matš peetakse (eeldusel, et vihm ajakava sassi ei löö) täna 15. väljaku esimese kohtumisena, mis algab Eesti aja järgi kell 18.

Karjääri jooksul esimest korda suure slämmi turniiril paigutust (26.) omav Anett Kontaveit on avaringis vastamisi maailma edetabelis 37. kohal paikneva tšehhitari Lucie Safarovaga. Matš peetakse täna 12. väljakul järjekorras neljanda mänguna ehk eeldatav algusaeg on millalgi öösel vastu kolmapäeva.

Naiste turniiri eilsetes esimestes kohtumistes alistas tänavune Wimbledoni tšempion Garbine Muguruza (Hispaania) 6:0, 6:3 Varvara Leptchenko (USA) ning 13. asetusega Petra Kvitova (Tšehhi) oli 7:5, 7:5 parem endisest maailma esireketist Jelena Jankovicist (Serbia). Esimese asetatud mängijana pudenes konkurentsist 32. paigutust omanud Lauren Davis (USA), kes kaotas 5:7, 5:7 Sofia Keninile (USA).

Täna alustavad turniiri ka meeste üksikmängu suursoosikud, maailma esireket Rafael Nadal (Hispaania) ning tänavu juba kaks Suure Slämmi turniiri (Austraalia lahtised ja Wimbledon) võitnud Roger Federer (Šveits). Tänavustel Austraalia lahtistel nähtud kahe veterani vaheline finaal New Yorgis võimalik pole, sest elavad legendid kuuluvad samasse tabelipoolde.

Omavahelisele võimalikule poolfinaalile mehed ei mõtle. «Lähipäevadel tuleb mängida palju punkte ja geime. Praegu pole õige hetk kaugete plaanide jaoks. Minu eesmärk hetkel on avaringimatš Dušan Lajoviciga,» sõnas Nadal.

Federer käis viimati platsil kaks nädalat tagasi, kui kaotas Montreali turniiri finaali 20-aastasele Saksamaa mängijale Alexander Zverevile. Šveitslast segas toona seljavigastus, mis olevat nüüdseks aga taandunud. «Olen enesetundega igati rahul. Möödunud nädalal mängisin treeningutel täisväärtuslikke sette ja kõik oli korras,» sõnas Federer.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles