Mõlemad Läti võrkpalliklubid langesid eurosarjast

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: Internet.
Mõlemat Challenge Cupi osalenud Läti võrkpalliklubi tabas sarnane saatus – väljalangemine.

Nii Kuldiga Elvi kui ka Riia Lase võitsid esimeses ringis võõrsil peetud avamängu – Elvi oli üle Tallinna Selverist 3:0 ja Lase Kiievi Lokomotivist 3:2 –, kuid kaotasid kodus.

Elvi jäi alla 0:3 (kuldne geim 12:15) ja Lase 1:3, kuigi oli neljandas geimis ees 23:20.

Lisaks Selveri – Elvi mängule läks avaringis kuldset geimi vaja veel ühes paaris. Groningeni Lycurguse (Holland) ja Humenne Chemesi (Slovakkia) mõlemad mängud lõppesid 3:1. Lycurgus  kaotas küll võõrsil peetud korduskohtumise, kuid võitis kuldse geimi 15:10.

Challenge Cupi 32 parema sekka jõudis koguni kolm Ukraina klubi. Huvitaval kombel moodustus kaks paari, kus vastamisi lähevad Ukraina ja Bulgaaria meeskonnad.

CEV rakendab kuldse geimi reeglit kolmandat hooaega. 2006/2007 kasutati seda Top Teams Cupil, kui kodus-võõrsil peetud kohtumised jäid viiki 1:1 ning kuldne geim mängiti 25 punktini.

Eelmisel hooajal rakendati kuldset geimi CEV Cupil ja Challenge Cupil samal põhimõttel, kuid pikkust vähendati 15 punktini.

Käimasoleval hooajal kasutatakse kuldset geimi, kui mängude võidetud-kaotatud geimide suhe jääb viiki (3:0-0:3; 3:1-1:3, 3:2-2:3) ning seda rakendatakse ka Euroopa Meistrite liiga play-off'is.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles