NHL eraldus maailma dopingusüsteemist

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jäähokimängija Danis Zaripov
Venemaa jäähokimängija Danis Zaripov Foto: Alexey Kudenko/Sputnik

Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHL otsustas end Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) õigussüsteemist eraldada, sest andis positiivse dopinguproovi eest kaheaastase võistluskeelu saanud Venemaa ääreründajale Danis Zaripovile mänguloa.

Eelmised neli hooaega Venemaal baseeruva jäähokiliiga KHL klubis Magnitogorski Metallurg mänginud 36-aastane Zaripov jäi vahele tänavu kevadel ning sai Rahvusvaheliselt Jäähokiliidult (IIHF) 2019. aasta 22. mail lõppeva võistluskeelu.

Zaripov kaebas otsuse edasi Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS) ning esitas samal ajal palve WADAst mõnevõrra erinevate dopingureeglitega NHLile – kommertsliigana, mis ei allu IIHFile, on neil selleks võimalus – anda talle mänguluba. Eile teatas NHL venelase soovi rahuldamisest, mis tähendab, et kõigil klubidel on nüüd võimalik proovida Zaripovit enda ridadesse värvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles