Kuidas tunduks jalgpalli MM ilma Argentinata? Aga Hispaania või Itaaliata? Või USAta?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapan alistas eile 2:0 Austraalia ja tagas koha MM-finaalturniiril. Foto: Shuji Kajiyama/AP/Scanpix
Jaapan alistas eile 2:0 Austraalia ja tagas koha MM-finaalturniiril. Foto: Shuji Kajiyama/AP/Scanpix Foto: Shuji Kajiyama/AP/Scanpix

JALGPALL Napilt kahe ja poole kuu pärast, täpsemalt 14. novembri õhtuks on teada 32 riiki, kes mängivad järgmise aasta suvel Venemaal toimuval MM-finaalturniiril. Valiksarja lõpusirge eel on mitme tuntud ja suure jalgpallimaa olukord nigel või lihtsalt keeruline.

Viimaste sekka kuuluvad üle-eelmine ja üle-üle-eelmine maailmameister ehk Hispaania ja Itaalia, kes kuuluvad Euroopas samasse valikgruppi, mis tähendab, et otsepääsme teenib MMile vaid üks kahest. Teine peab MM-kohta püüdma play-off’is, mis on valikgrupiga võrreldes palju ettearvamatum. Praegu on kaks kanget võrdselt 16 punkti peal ja homme õhtul minnakse Madridis Santiago Bernabeu staadionil vastamisi mängus, mille võit tähendab ilmselt MM-piletit.

Eelmisel MMil pronksmedali võitnud, aga 24 koondise osavõtul toimunud 2016. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirilt kõrvale jäänud Holland võib vabalt ka järgmisel suvel suurvõistlust telekast vaadata. Kui nad just eile õhtul Pariisis Prantsusmaad ei võitnud, on Hollandi seis hapu, sest lisaks prantslastele tuleb neil leida viis ka Rootsist mööda trügimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles