Kummastav Kreeka koondis: edukas, kuid mitte rahva südames

Kristjan Jaak Kangur, Pireus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koondislased Georgios Karagounis (vasakul) ja Theodoros Zagorakis 2004. aasta EM-finaali järel Euroopa meistrikarikaga võitu tähistamas. Finaalis alistati 1:0 Portugal.
Kreeka koondislased Georgios Karagounis (vasakul) ja Theodoros Zagorakis 2004. aasta EM-finaali järel Euroopa meistrikarikaga võitu tähistamas. Finaalis alistati 1:0 Portugal. Foto: Dusan Vranic/AP/Scanpix

Eile õhtul Eestit võõrustanud Kreeka jalgpallikoondise käekäik on viimasel paarikümnel aastal olnud tormisem kui lained Egeuse merel. Euroopa silmatorkamatute keskmike seast tõusti ühel hetkel laineharja tippu, järgmisel aga ahmiti kuivale jäänud kaladena rannal õhku.

«Usun, et jalgpallis käib kõik tsüklitena. Meie jaoks sai üks tsükkel lõplikult otsa 2014. aasta MMiga, mille järel lõpetasid koondisekarjääri Georgios Karagounis ja Kostas Katsouranis,» rääkis Postimehele Kreeka ajalehe Sport Day ajakirjanik Pantelis Perivolaris.

Miks aga mõne aasta eest ehk viimases EM-valiktsüklis sedavõrd silmatorkavalt põruti? Sai ju Kreeka kümnest mängust vaid ühe võidu ning veelgi enam – kaotati isegi Fääri saartele. Ja mitte korra, vaid kaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles