Soome vormistas kodusel EMil suurüllatuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome korvpallikoondis alustas kodust tiitlivõistlust võiduga
Soome korvpallikoondis alustas kodust tiitlivõistlust võiduga Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Eelmisel EMil pronksmedali võitnud Prantsusmaa korvpallimeeskond alustas EMi külma dušiga, kui korraldajameeskond Soome võttis lisaajal 86:84 võidu. Soomlaste kangelaseks kerkis Jamar Wilson.

Soome läks juba avaveerandil kodupubliku toel 23:15 juhtima, kuid teisel veerandil vähendasid prantslased vahet ning poolajale mindi juba nende 33:32 eduseisul. Teist poolaega alustasid prantslased veidi paremini ning juhtisid veel kaks ja pool minutit enne lõppu 70:62, kuid siis algas Soome tagasitulek. 

Minut enne lõpuvilet tõi Sasu Salin tabloole viiginumbrid 70:70 ning kuigi Evan Fournier viis ka 33 sekundit enne normaalaja lõppu Prantsusmaa ette, suutis Jamar Wilson kohtumise lisaajale viia. 

Lisaajal oli initsiatiiv jällegi Soome käes ning Wilson oli mees õigel kohal, visates viis sekundit enne lõppu soomlaste võidukorvi. Soomlaste resultatiivseim oli Lauri Markkanen, kes tõi 22 punkti. Salin ja Tukka Kotti lisasid 14 ning Wilson 12 punkti. Prantslaste resultatiivseim oli Fournier 25 punktiga. 

Prantslased on viimasel kolmel EM-finaalturniiril alati medalile jõudnud, seejuures teeniti nelja aasta eest Sloveenias esikoht. Mullusel Rio de Janeiro olümpial tunnistati poolfinaalis USA ja pronksimatšis Serbia paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles