PSG järgmise gigaostu taga on uskumatu nihverdamine

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe lõi Hollandi vastu oma koondisekarjääri esimese värava.
Kylian Mbappe lõi Hollandi vastu oma koondisekarjääri esimese värava. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Paris Saint-Germaini jalgpalliklubi sai endale järjekordse megastaari. Kui alles äsja soetas Katari riikliku rahakoti toega klubi 222 miljoni euro eest Barcelonalt Brasiilia ründetähe Neymari, siis nüüd «laenati» Monaco meeskonnast enda ridadesse Prantsusmaa jalgpalli tõusev superstaar Kylian Mbappe, vahendab BBC.

Miks peaks Monaco olema nõus enda kõige väärtuslikuma mängija lihtsalt suurimale liigarivaalile laenama? Ei peakski. Need jutumärgid sõna «laenati» ümber on üliolulised, sest meeskondadevahelises lepingus on kirjas, et kui Mbappe on aasta PSG juures laenul olnud, «võib» Pariisi meeskond ründaja 180 miljoni euro eest enda juurde jätta.

Sisuliselt on tegu j.o.k.k. skeemiga. Et PSG käis juba Neymari eest välja ulmelise rahasumma, ei saa nad Mbappet endale enam lubada – seda mitte rahakotipaksuse pärast, vaid Euroopa jalgpalliliit UEFA viskaks nad seepeale rahastamisreeglite rikkumise tõttu välja Meistrite liigast. Seega saadi ründaja Monacolt endale «laenuks», kuigi sisuliselt on tegu mehe üle ostmisega. Nõnda kajastuvad need 180 miljonit eurot aga alles meeskonna järgmise aasta eelarves ehk Pariisi klubi käitumine riivab vaid moraali, mitte UEFA reegleid.

18-aastane Mbappe lõi mullu Monaco eest Prantsusmaa liigas 15 väravat. Eile sahistas Pariisist pärit ründaja 4:0 võidumängus Hollandiga esimest korda võrku ka rahvuskoondise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles