Jumping Tallinn toob lauluväljakule Eesti ratsutamise paremiku

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobused on vallutanud Lauluväljaku.
Hobused on vallutanud Lauluväljaku. Foto: Merike Udrik-Õispuu

Tallinna lauluväljak võõrustab sel nädalavahetusel Eesti ratsaspordi üht oodatuimat suvist võistlust, kui festivalil Jumping Tallinn jagatakse maailmakarika punkte kooli- ja takistussõidus. Samuti saab publik osa rakendispordi võistlusest ja kavas on mitmed pilkupüüdvad demoesinemised. Postimees näitab ülekannet kõikidest võistluspäevadest.

Takistussõidus on stardis kõik Eesti tugevamad tegijad eesotsas Gunnar Klettenbergi, Tiit Kivisilla, värske Eesti meistri Rein Pilli ja Euroopa meistrivõistlustel osalenud Urmas Raagiga.

Välisvõistlejatest tasub pilk peal hoida soomlanna Maria Ehrnroothil ja lätlastel Kristaps Neretnieks ja Andis Varnal, kes võitis 2016. a Tallinnas toimunud võistlusel Horse Show MK-etapi. Venemaad esindavad Aleksandr Belekhov (Horse Show MK-etapi 2015. aasta võitja) ja sama võistluse publiku lemmik Vladimir Beletskiy.

Koolisõidu favoriidid on mullu Ruila MK-etapi võitnud Hanna Karasiova ja Arlekino Valgevenest ja Kira Karneva ja Dorazio Soomest. Eestit esindab mitmekordne Eesti meister koolisõidus äsja EM-lt naasnud Dina Ellermann oma põhiratsul Landy’s Akvarelil.

Neljapäeva ja reede õhtul saab vaadata rakendite võistlust. See ratsaala kogub Eestis aina rohkem populaarsust ja meie parimad kutsarid näitavad oma oskusi kombineeritud maratonis.

Stardijärjekordi ja tulemusi näeb siit lingilt 

Ühtekokku on esindatud üheksa riigi võistlejad Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Rootsist, Portugalist, Valgevenest ja Rumeeniast.

Olulisemad võistlused:

Reede

14.15 takistussõidu MK-etapp (suur ring kõrgusel 140 cm)

16.30 koolisõidu MK-etapi GP-programm

Laupäev

11.45 MK-etapp koolisõidus (muusikaline vabakava)

16.45 takistussõidu MK-etapp (suur ring kõrgusel 145 cm)

Pühapäev

15.00 takistussõidu MK-etapp (suur ring kõrgusel kuni 160 cm)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles