Hanna Karasiova võitis Lauluväljakul toimunud koolisõidu MK-etapi

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Karasiova ja Zodiak muusikalises vabakavas.
Hanna Karasiova ja Zodiak muusikalises vabakavas. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Lauluväljakul toimunud võistluse Jumping Tallinn raames peeti täna koolisõidu maailmakarika etapp, mille võitis valgevenelanna Hanna Karasiova hobusel Zodiak. Dina Ellermann lõpetas neljandal kohal tulemusega 66,745%.

Muusikalises vabakavas võistles kokku kuus paari. Eilse grand prix skeemi võitsid samuti Karasiova ja Zodiak, saades tulemuseks 67%, tänase soorituse hindasid kohtunikud 71,320% vääriliseks. Teisele kohale sõitis end Rootsi paar Jeanna Hogberg Duendecillo P, kes skoorisid ilusa sooritusega 70,605%. Kolmandaks tuli Karasiova oma teise hobuse Arlekinoga, tulemusega 68,970%. 

Ellermann, kes startis täna Landy’s Akvareliga eelviimasena, oma sooritusega rahule ei jäänud, sest näpukaid tuli sisse liiga palju. Kuid sportlane ei kurvastanud liialt ja valmistub nüüd hoolega esimeseks oluliseks sisehooja võistluseks, Tallinn Internatiobal Horse Showks, mis toimub juba kuu aja pärast. „Tõepoolest, tänane protsent ei olnud see, mida ootasin, aga hinne oli õiglane, sest meil tulid vead sisse.“

Eilse GP-skeemi tulemusega 66,920% täitis Ellermann teistkordselt MM-i normi, saades sellega võimaluse tiitlivõistlusel osaleda.

Juba kolmandat korda Eestis võistlev Hanna Karasiova oli võidu üle rõõmus ja kiitis oma võiduratsut. „Täna oli paar väikest apsakat, aga Zodiak on alles 9-aastane ja oli tõesti tubli. Iga aastaga muutub ta jäjest paremaks,“ sõnas sportlane. Arlekino, kellega võisteldi augusti lõpul Rootsis EM-il, oli Hanna sõnul aga just vaimselt väsinud ja ka eilses GP-s ei klappinud nende sõit hästi. „Hobune vajab lihtsalt puhkust. Kui koju jõuame, siis saab ta vähemalt kuu aega puhata, enne kui jälle tööle hakkame.“

Pühapäeval on Lauluväljakul toimuva võistluse kulminatsiooniks MK-etapp takistussõidus, mis esialgse ajakava järgi algab kell 15:00.

Tänased tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles