Jumping Tallinna laupäevase takistussõidu suure ringi võit läks Kristaps Neretnieksile

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevase takistussõidu põhisõit toimus kõrgusel 145 cm. Individuaalarvestuses võitis Kristaps Neretnieks hobusel Camerlane Lätist, napilt jäi võidust ilma parima eestlasena kolmandal kohal lõpetanud Paul Argus. Võistkondliku arvestuse võitis „Unelmate meeskond“ koosseisud Urmas Raag, Rein Pill ja Paul Argus. Võistluspäev on Postimehes järelvaadatav.

Ümberhüpetele peetud suure ringi parkuur kujunes tõeliselt põnevaks. Puhaste paberite pääses ümberhüppeid sooritama kokku 10 paari. Puhta sõidu ja korraliku aja tegi teistele ette teisena startinud Neretnieks hobusel Camerlane. Kuna kõik eelmised ratsanikud olid maha ajanud vähemalt ühe takistuse, siis oli seitsmendana startinud Paul Arguse ja Renessini eesmärgiks teha puhas sõit.  „Läksin tegema keskmise kiirusega sõitu. Kuna ma Kristapsi sõitu ei näinud, siis pidin vaid lootma, et olen kiirem. Kahjuks tegin viimasele tõkkele minnes väikese valearvestuse ja latt tuli maha. Tavaliselt hüppab Renessin sellises olukorras puhtalt, aga seekord ei olnud õnne,“ pidi Argus tõdema. Protokoll näitas, et paar tegi ümberhüpete kiireima aja ja oleks puhta sõidu korral oma reedest võitu korranud.

Võitja oli loomulikult rõõmus ja rahul. Kristaps sõnas, et tal on hea noor hobune ja täna õnnestus teha hea sõit. „Ma ei sõitnud seekord kiiresti ja ei tahtnud riske võtta. Mul vedas, et keegi puhta sõiduga kiiremini ei sõitnud.“  Camerlanest rääkides läheb sportlase nägu muigvele. „Ta on tõeline karakter, väga „special“. Pean temaga kogu aeg kompromisse tegema. Talle meeldib võita!“

Võistkondlikus arvestuses osales 9 kolmeliikmelist võistkonda, kus arvesse läks kaks parimat tulemust. Esikoha saavutas siin tõeline „dream team“: Raag, Pill ja Argus, kes osalesid hobustel Carlos, A Brok ja Renessin.

Meeleoluka õhtu lõpetas meelelahutuslik kostüümratsutamine, mille võitsid Heracles ja Xena alias Kullo Kender hobusel San Antonio ja Kertu Klettenberg hobusel D.Lady.

Heracles ja Xena alias Kullo Kender ja Kertu Klettenberg.
Heracles ja Xena alias Kullo Kender ja Kertu Klettenberg. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Kõik tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles