Paanika Barcelonas, Messi ja Iniesta lahkumas?

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (vasakul) ja Andres Iniesta.
Lionel Messi (vasakul) ja Andres Iniesta. Foto: Carl Recine/REUTERS

Läinud nädalavahetusel sulgunud üleminekuaknas lahkus FC Barcelonast maailmarekordilise summa eest Paris Saint-Germaini ääreründaja Neymar ning Dortmundi Borussiast soetatud Ousmane Dembele Kataloonia hiiu probleeme pikas perspektiivis tõenäoliselt lahendada ei suuda.

Nimelt on Hispaania meedia väitel ähvardanud klubist lahkuda kaks põhimängijat – Andres Iniesta ja viis korda maailma parimaks jalgpalluriks tituleeritud Lionel Messi.

Mõlema mängija leping Barcelonaga lõppeb käimasoleva hooaja järel. Klubi on Messiga olnud uue lepingu pikendamist arutanud kogu suve, kuid paberid on tänaseni allkirjastamata. Messi saatusekaaslane Iniesta on varasemalt öelnud, et veedaks meeleldi karjääri lõpuaastad Barcelonas – klubi (mitte)tegutsemine üleminekuturul peletab mängijad paraku minema.

«Ma mõtlen pingsalt oma tuleviku üle, rohkem kui kunagi varem,» kommenteeris 33-aastane hispaanlane üleminekujutte. «Me kõik tahame, et meid hinnatakse ja austatakse,» vastas poolkaitsja küsimusele, kas Barcelona peaks oma tähtmängijate suhtes rohkem lugupidamist üles näitama.

Itaalia tippklubi Torino Juventus ei ole keskväljamaestro Andrea Pirlo lahkumise järel poolkaitsesse väärilist asendust leidnud ning Iniesta on üks potentsiaalne mängija sellele kohale. Messi vastu on kõige rohkem huvi üles näidanud kaks jõukat Manchesteri klubi – United ja City.

Kui jaanuariks ei ole mängumehed klubi juhtkonnaga lepingutingimustes kokkuleppele jõudnud, on tõenäoliselt potentsiaalsed kosilased suurte summadega Barcelona presidendi Josep Maria Bartomeu kontori uksele koputamas.

Barcelona on käimasoleval hooajal pidanud kaks liigamängu ning Messi on mõlemas kohtumises saanud kirja kõik minutid. Iniesta jättis ühe matši vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles