Valentino Rossi tiitlišanss purunes koos jalaluudega

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix

On ülimalt keeruline uskuda, et Valentino Rossi võib tänavu kerkida kaheksakordseks MotoGP maailmameistriks. Trenni tehes kukkunud ja paremas jalas kaks luud murdnud itaallane jääb kindlasti eemale järgmiselt kahelt võidusõidult ning kuigi võistlusrajale naastes on tal ilmselt veel matemaatiline võimalus tiitel võita, on selle realiseerumine peaaegu võimatu.

Rossi sai vigastada augusti viimasel päeval, kui sõitis kodukandis endurotsikliga. Viimati 2009. aastal maailmameistriks kroonitud itaallane läks luude paikamiseks kohe noa alla, kuid kiire tegutsemine ei muuda kuidagi paranemisperioodi pikkust – Rossi ei saa ratta selga ronida vähemalt 30-40 päeva, vahendab BBC.

See tähendab, et Rossil jäävad kindlasti vahele kaks järgmist etappi Misano ja Aragoni ringrajal ning ilmselt saab ta rajale naasta 15. oktoobril Jaapani GPl. Sel hetkel on MM-hooaja lõpuni jäänud veel neli etappi ehk saadaval veel maksimaalselt 100 punkti.

Praegu MM-sarja juhtivale Andrea Doviziosole kaotab Rossi 26 silma ja itaallaste vahe suureneb järgmise kahe etapiga eeldatavalt kõvasti. Rossi seisu teeb veel keerulisemaks, et ta paikneb MM-sarjas alles neljandal kohal – kui ühe mehe ebaõnne võiks veel uskuda, siis tema tiitlivõiduks peaksid hooaja ehal põruma vähemalt kolm sõitjat, aga ilmselt ka järgmiste etappidega temast mööda kerkiv Dani Pedrosa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles